Hovedinnhold

Burud fikk fartsbot på sjøen i forrige uke

ULYKKESBÅTEN: Kiwi-sjef Per Erik Burud ble ilagt et forenklet forelegg på 1500 kroner for å ha kjørt for fort med den samme båten i forrige uke. Foto: Alf Øystein Støtvig, VG
ULYKKESBÅTEN: Kiwi-sjef Per Erik Burud ble ilagt et forenklet forelegg på 1500 kroner for å ha kjørt for fort med den samme båten i forrige uke. Foto: Alf Øystein Støtvig, VG
(VG Nett) Kiwi-milliardæren fikk 1500 kroner i bot av Vestfold-politiet for å kjøre for fort i en sone med fem knops grense.

Tips oss

Kiwi-sjefen ble stanset av politiet etter at han skal ha ligget i plan, altså at båten har holdt høy hastighet, får VG Nett bekreftet av Vestfold politidistrikt.

Vet du noe om denne saken?
Tips VG Nett her! 

- Jeg har ikke detaljert informasjon om hendelsen, men fikk opplyst av båtpatruljen som var der ute at de hadde stoppet Per Erik Burud, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til VG Nett.

Ifølge Dagbladet ble Burud stanset ved Vrengensundet, som ligger mellom Nøtterøy og Tjøme.

- Per-Erik Burud ble ilagt et forenklet forelegg på 1500 kroner, etter at en politibåt observerte at han kjørte i for høy hastighet i en femknops-sone, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til Dagbladet.

Sakrisvold sier til VG Nett at Per Erik Burud skrev under og vedtok forelegget på stedet.

- Hvis du kjører i en fem-knops sone og båten går i plan blir man ilagt et forenklet forelegg, sier han.

Sakrisvold sier at hendelsen forrige uke var helt udramatisk.

Politiinspektøren sier at han ikke vet om Burud tidligere har fått fartsbøter under kjøring med ulykkesbåten, men at det er rimelig å anta at fartsboten forrige uke var den første Kiwi-sjefen har fått, siden båten er ganske ny.

Per Erik Burud kjørte sin RIB-båt, som er en hurtiggående båt med makshastighet på 80 knop og skal koste mellom 1,2 og 2,5 millioner kroner, ifølge Dagbladet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks