Hovedinnhold

Brukte pitbull som våpen

Oslo-jente (16) tiltalt for grov mishandling

Den 16 år gamle jenta skal ha brukt en pitbull som angrepsvåpen og ledet en barnegjeng i en voldsorgie mot et annet barn.
Nå må hun møte i retten og svare for en rystende tiltale som omfatter flere grove voldshandlinger, kidnapping og angrep med kamphund.

Den 16 år gamle jenta er av politiet pekt ut som hovedansvarlig bak det politiet mener er en grov kidnapping- og tortursak som skjedde i sommer: En 15 år gammel gutt ble holdt innesperret i fem timer mens seks barn slo og sparket ham.

- At 15 år gamle gutter utøver vold, er ikke nytt. Mer sjelden er det at så unge jenter er innblandet i grove voldshandlinger, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim ved Stovner politistasjon.

Slått med drillstav

Ifølge tiltalen slo Oslo-jenta den jevnaldrende nabogutten flere ganger i hodet med knyttet neve. Hun skal dessuten ha brukt en drillstav som slagvåpen, og stumpet en glødende sigarett i ansiktet på offeret. Med på mishandlingen var også flere andre barn i alderen ni til 14 år.

- Hun løftet opp et av de andre barna, sånn at han kunne sparke meg i bakhodet, fortalte det 15 år gamle offeret til VG tidligere i sommer.

Men listen med tiltalepunkter strekker seg lenger enn disse forholdene når jenta stiller i Oslo tingrett i begynnelsen av oktober.

I fjor høst skal hun blant annet ha latt kamphunden sin - av den forbudte rasen pitbull - angripe en 15 år gammel jente i nabolaget. Jenta ble bitt i armen og på innsiden av låret. Samtidig slo, lugget og klorte 16-åringen hundeofferet i ansiktet. I etterkant har politiet beslaglagt og avlivet kamphunden.

- Svært alvorlig

16-åringen skal også ha truet gutten med at broren hennes likte å skjære tungen ut på folk, samt at han kuttet fingertupper av folk og fikk dem til å spise dem etterpå.

- Vi ser svært alvorlig på hendelsene. Det er viktig at både foreldre og barn sier ifra til politiet dersom de blir utsatt for ungdomsvold. Dette er noe samfunnet må reagere kraftig på, sier politiadvokat og etterforskningsleder Sjak R. Haaheim.

Ifølge tiltalebeslutningen er den 16 år gamle jenta blitt pågrepet og tatt med til politistasjonen flere ganger det siste året. Hun skal imidlertid ha vært lite samarbeidsvillig, og er tiltalt for å ha bannet og ropt skjellsord til polititjenestefolk samtidig som hun nektet å oppgi personalia. Ifølge politiadvokat Haaheim er det en trend at stadig yngre personer begår alvorlige, kriminelle handlinger.

Han er oppgitt over at ikke barnevernet har mulighet til å sette inn større ressurser i slike saker.

Det har ikke lykkes VG å komme i kontakt med jentas advokat. Jentas foresatte ønsker ikke å uttale seg til VG om saken mot datteren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks