Hovedinnhold

Bruker kattunger som slangemat

(VG Nett) De er søte og nusselige, men brukes som slangemat i Bergen.


Slangeeiere i Bergen ringer på rubrikkannonser i avisene for å få tak i levende kattunger til å fore slangene sine med. Direktør Kees Ekeli ved Akvariet i Bergen anslår at det er et 100-tall ulovlige slanger rundt om i de bergenske hjem.

- I slangemiljøet er det om å gjøre å ha de største og tøffeste dyrene. Å fôre med levende dyr gir eieren et ekstra kick, forklarer direktør Ekeli til Bergensavisen.

Slangefrykten blant katteeiere går ifølge avisen så langt at flere presiserer i annonsene at kattungene ikke skal brukes til slangemat.

Lene Løtvedt i Dyrebeskyttelsen i Bergen reagerer kraftig og mener dette er ekstremt inhumant. Hun ber katteeiere sjekke de nye eiere de gir kattungene til.

- Det er altfor mange kattunger på markedet, så vær ansvarlig, og vurder om katten din skal kastreres. Følg i hvert fall opp hvem du gir katten til. Be om å få tilsendt bilder fremover, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks