Hovedinnhold

Bruker falske sjekker som betalingsmiddel

Rogaland politidistrikt advarer mot personer som bruker falske sjekker som betalingsmiddel i forbindelse med kjøp etter nettannonsering.
Folk som har avertert bil eller båt på et nettsted, er blitt kontaktet på e-post av en kjøper fra utlandet, opplyser fungerende lensmann på Klepp, Hans Kyllingstad.

Ifølge lensmannen skal kjøperen ha sendt en sjekk trukket på banker i England eller Irland. Beløpet på sjekkene er høyere enn kjøpesummen fordi det også skal dekke fortolling og forsendelse. Neste trinn i svindelen er at selgeren må betale noen tusen kroner i forkant til agenten, som skal sørge for fortolling og forsendelsen.

- Selgeren blir bedt om å overføre dette beløpet til agenten straks han mottar sjekken fra kjøper. Problemet er at når sjekken deretter blir forsøkt hevet, viser det seg at den er falsk, sier Kyllingstad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks