Hovedinnhold

Britisk eks-politisjef gifter seg homofilt i Norge

BRUDGOM OG BRUDGOM: Tidligere politisjef i Scotland Yard, Brian Paddick (t.v) gifter seg med sin norske kjæreste Petter Belsvik. Foto: Privat
BRUDGOM OG BRUDGOM: Tidligere politisjef i Scotland Yard, Brian Paddick (t.v) gifter seg med sin norske kjæreste Petter Belsvik. Foto: Privat
(VG Nett) Eks-politisjef i Scotland Yard, Brian Paddick, vil være blant de første homofile som gifter seg når den nye ekteskapsloven trer i kraft.

Felles ekteskapslov

  • Trer i kraft 1.januar 2008.
  • Homofile skal ha samme rett til å inngå ekteskap som heterofile.
  • Homofile ektepar vil få mulighet til å bli vurdert som adoptivforeldre på linje med heterofile.
  • Lesbiske par skal ha samme mulighet til å bli vurdert for assistert befruktning på samme måte som heterofile.
  • Kirken skal ha rett, men ikke plikt til å vie homofile par.
  • De som ønsker det, kan få omgjort partnerskap til ekteskap. De som ikke ønsker det, får beholde sin status som registrerte partnere. Det vil ikke være mulig å inngå partnerskap etter at loven trer i kraft.

- Jeg syntes det er kjempebra at nordmennene har tatt de logiske stegene å vedta at det ikke skal være forskjell mellom heterofilt og homofilt ekteskap, sier Brian Paddick til VG Nett.

Den 9.januar gifter han seg med kjæresten gjennom to år, nordmannen Petter Belsvik, i Oslo tinghus. Paret har leilighet både i Oslo og London, og sier at de kommer til å feire to dager til ende med familie og venner i de to byene.

Politisjefen har jobbet i Scotland Yard i over 30 år, men er nå pensjonert. I 2008 var han ordførerkandidat i den engelske hovedstaden for Liberal Democrats.

- Siden jeg sto frem som homofil trodde jeg aldri at jeg kom til å gifte meg med en mann, sier Paddick som tidligere har vært gift med en kvinne.

LES OGSÅ:Tårer da ekteskapsloven ble vedtatt

LES OGSÅ:En seier på lik linje med allmenn stemmerett

- Viktig

Også Petter Belsvik gleder seg til å inngå ekteskap med sin britiske kjæreste.

- Det er viktig at denne loven trer i kraft, sier Belsvik som bor og jobber som ingeniør i Oslo.

sin blogg hos Daily Mail skriver Paddick at han møtte sin norske kjæreste på en ferietur på Ibiza. Senere møttes de på en Madonna-konsert i London, og siden har de vært sammen.

Hva mener du?Diskuter ekteskapsloven her

Han skriver videre at han i starten var litt skeptisk til å inngå homofilt ekteskap.

- Er ikke ekteskap noe bare for heterofile? Hvem skal ha på seg den hvite kjolen? Blir jeg fru Belsvik eller komme Petter til å bli fru Paddick? Når byfogden sier at du kan kysse bruden, hvem kysser hvem? Og kommer jeg til å forstå noe i det hele tatt, siden vielsen foregår på norsk, undrer Paddick.

Nå er han ikke i tvil lenger.

- Vi har ikke felles ekteskapslov her i Storbritannia, så jeg gleder meg veldig.

VG-blogger:Holdningsendringer og homofilt samliv

Forsøkte å stoppe homobryllup

Det kontroversielle vedtaket skapte blest da Odelstinget i juni vedtok de vesentligste delene i forslaget til ny ekteskapslov.

Før helgen blåste debatten opp igjen da biskop Ole Christian Kvarme forsøkte å stoppe bryllupet mellom Gard Realf Nielsen og Lasse Sandaker i Kampen kirke i Oslo.

LES OGSÅ:Storberget ber Kvarme skjerpe seg i homosaken

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks