Hovedinnhold

Tror brannene i Tønsberg var påsatt

SYV TIL SYKEHUS: Alle nødetater rykket ut da politiet fikk inn melding om en brann i Tønsberg i natt. Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto
SYV TIL SYKEHUS: Alle nødetater rykket ut da politiet fikk inn melding om en brann i Tønsberg i natt. Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto
Tolv personer ble fraktet til legevakt og over 30 personer evakuert etter en brann i en boligblokk i Tønsberg natt til onsdag.

Denne saken handler om:

Politi og brannvesen mottok litt over 03.30 natt til onsdag melding om brann i en bobil. Kort tid etter, klokka 03.37, fikk politiet beskjed om brann i en boligblokk på Kaldnes brygge.

- Det ble også meldt om en tredje brann i en båt som lå i opplag i samme området som blokken og bobilen, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet antar at brannene er påsatt, da det bare noen hundre meter mellom brannstedene. Det er nå iverksatt taktisk og teknisk etterforskning.

Da politiet ankom brygga var situasjonen kaotisk, siden flere personer tilsynelatende ikke kom seg ut av leilighetene i den fire etasjer høye blokka. De ble reddet ned fra verandaer i leiligheten

Klokka 04.35 melder politiet at alle beboere er ute, og at brannen er slukket.

- Vi har fått melding om at syv personer er sendt til sykehus med røykskader, men det er mulig at flere må undersøkes, fortalte operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Per Arne Amundsen, til VG.

Klokka 05.42 melder politiet at totalt tolv personer er sendt til sykehus.

Store mannskapsstyrker fra nødetatene har vært på stedet i natt. Politiet opplyser om at det er for tidlig å si noe om helsetilstanden til de som er blitt eksponert for røyk, men samtlige beboere skal nå være ute av bygningen.

I overkant av 30 personer er evakuert, forteller operasjonsleder til VG.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks