Hovedinnhold

Tre skadet etter brann på Losby Gods

* Gjester flyttes til annet hotell

Lørdag ettermiddag begynte det å brenne på Losby Gods i Akershus. En ansatt med røykskader overvåkes på sykehuset.

Denne saken handler om:

40 gjester og ansatte ble evakuert fra Losby Gods i Akershus på grunn av brann lørdag ettermiddag. Brannen ble slukket like før klokken 17.

– Det vi vet er at brannen har startet nede i underetasjen i tilknytning til et badstuerom. Mer enn det vet vi foreløpig ikke, sier politiets innsatsleder Ketil Lund, til VGs reporter på stedet.

Røykdykkere henter ut gjesters eiendeler

Tre ansatte er sendt til sykehus med røykskader, og røykdykkere har vært gjennom bygget, opplyser operasjonsleder Petter Olausson.

Klokken 18.30 sier Olausson til VG at det fortsatt er mye røyk i bygget.

– Brannvesenet bruker røykdykkere for å hente ut folks eiendeler slik at de kan reise til andre hotell. Det tar naturlivis litt tid, siden man må ta ett rom av gangen.

Kriminalvakten er på stedet og gjør avhør, mens kriminalteknikere kommer søndag, ifølge Olausson.

Bygget har fått store røykskader.

– Omtrent 50 kvadratmeter er totalt utbrent; en badstu, garderobe og en dusjdel. I tillegg er en golfbutikk helt nedsotet, sier Olausson.

Det ble først meldt om 17 evakuerte etter brannen i hovedbygningen, men politiet endret senere antallet til 40.

<p>STORE RØYKSKADER: Hotell- og konferansesenteret Losby Gods i Akershus har fått store røykskader etter det begynte å brenne lørdag.</p>

STORE RØYKSKADER: Hotell- og konferansesenteret Losby Gods i Akershus har fått store røykskader etter det begynte å brenne lørdag.

Foto: Siri Marie Seim Sønstelie, VG

En ansatt til overvåking

Lund sier til Romerikes Blad at de tre skadede er ansatte på hotellet. Til VG opplyser Olaussen at to av de ansatte er tilbake på hotellet, mens den tredje blir holdt igjen til overvåking.

Losby Gods er et hotell- og konferansesenter i tilknytning til hovedbygningen, som er 150 år gammel. Hotellet har 70 rom.

Monica Steen (31) kom til hotellet like etter det hadde begynt å brenne.

– Vi så ambulanse- og politipersonell, og fikk beskjed om at det hadde tatt fyr. Vi skulle i et selskap med jobben til mannen min. Nå må vi reise videre til Oslo og prøve å samles der i stedet, sier Steen, til VG. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks