Hovedinnhold

Fjøsbrann i Gudbrandsdal – 40-50 kyr døde

<p>ALLE DYRENE DØDE: Over 40 kyr døde da et fjøs på Lesja i Oppland brant ned fredag formiddag. Fire ble berget ut, men en veterinær har besluttet at de må avlives.</p>

ALLE DYRENE DØDE: Over 40 kyr døde da et fjøs på Lesja i Oppland brant ned fredag formiddag. Fire ble berget ut, men en veterinær har besluttet at de må avlives.

Foto: Maria Kampesæter Kleiven / Vigga, NTB scanpix
Et fjøs på Lesja i Gudbradsdal har brent til grunnen. Politiet bekrefter at det var 40-50 melke- og ammekyr i bygget.

Denne saken handler om:

– Alle dyrene døde i brannen, sier operasjonsleder Atle B. Von Obstfelder til VG ved halv ellevetiden fredag.

Politiet fikk melding om brann i en låve på Lesja i Gudbrandsdal klokken 08.53.

Bygningen ble raskt overtent og det var vanskelig for brannvesenet å komme til. De har nå kontroll på brannen, men klarte ikke å berge bygget eller dyrene.

Les også: Flere hundre griser døde i fjøsbrann utenfor Bodø

– Bygget kommer til å brenne helt ned. Vi bistår brannvesenet med det, og så blir det videre etterforskning fra vår side, sier Obstfelder.

Han forteller videre at også de dyrene som ble berget må avlives.

– Fire kyr ble reddet ut, men det ble besluttet av veterinær at de måtte avlives, sier han.

Fjøset var et samdriftsfjøs og lå isolert på et jorde i Bottheimsgrend på Lesja, ifølge lokalavisen Vigga. Det var ikke fare for spredning til andre bygninger.

Årsaken til brannen er ikke kjent. På grunn av varmen på stedet tror politiet at branntomta neppe kan undersøkes før etter helgen, opplyser Innlandet politidistrikt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks