Hovedinnhold

Tenåringer får ros etter båtbrann:

- De har gjort en fabelaktig innsats

(VG Nett) En gruppe ungdommer i alderen 15-17 år står igjen som de store heltene etter brannen som natt til søndag kostet en kvinne livet utenfor Søgne.

Denne saken handler om:

Tips oss

Tenåringene, som er en del av en kristen ungdomsgruppe fra Skjernøy, gikk til umiddelbar aksjon da båtbrannen ble oppdaget litt før klokken 03.00 søndag.

Bakgrunn:Kvinne (48) døde etter båtbrann utenfor Søgne

Ifølge ungdomsleder Thor Anders Puntervold oppdaget en gutt og en jente på 15 og 16 år brannen, og fikk varslet resten av gruppen. Mellom 10 og 15 tenåringer tok seg så ut til ulykkesstedet i småbåter, og klarte å hale om bord to personer som hadde havnet i vannet.

- Den ene av disse er erklært omkommet. Den andre har det relativt bra helsemessig, og det skyldes i stor grad ungdommenes innsats, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen Lensmannskontor til VG Nett.

HAR DU TIPS ELLER BILDER?
Kontakt oss her!

Vedkommende som omkom er en 48 år gammel kvinne fra Kristiansand-området.

Får ros

Ungdommene fraktet de to som havnet i vannet til den nærmeste båthavnen, og bidro også i arbeidet med å skille den brennende båten fra andre båter og bebyggelse i nærheten.

De får nå ros fra politiet.

- Det er vanskelig å si hva utfallet hadde vært uten deres innsats, men de har bidratt til at det ikke ble noen større skader og gitt livreddende førstehjelp inntil voksne personer kom til stedet, sier lensmannen.

Gruppeleder Puntervold mener ungdommene, som er i alderen 15-17 år, gjorde langt mer enn hva som kunne forventes med tanke på deres unge alder.

- De har gjort en fabelaktig innsats. Helt suverent, sier han.

Ungdommene skal senere søndag delta i et møte med foreldre, helsetjenesten og politiet.

- De har det relativt bra, men det er klart at de er rystet, sier Puntervold.

Vurderer obduksjon

Ulykken skjedde ved Rivenesodden i Søgne kommune i Vest-Agder. Luftambulanse, to redningshelikopter, fem ambulanser, Sea King politipatruljer og redningsskøyta «Hvaler» ble sendt til stedet etter at det begynte å brenne i en fritidsbåt. Brannen spredte seg også til en annen båt på stedet.

To personer skal ha havnet i vannet mens de forsøkte å skille de to båtene fra hverandre. Det ble utført hjerte-lunge-redning på kvinnen som omkom, men livet sto ikke til å redde.

- Vi tror foreløpig at dødsårsaken er drukning. Det vil i morgen bli avgjort om det skal foretas obduksjon, sier lensmann Terje Pedersen.

Tre personer ble fraktet til sykehus etter båtbrannen med røykskader og brannskader. Ingen av de tre er livstruende skadet.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Politiet er nå i dialog med de overlevende for å få klarhet i hva som har skjedd.

Politiet har foreløpig ikke avdekket noe straffbart.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks