Hovedinnhold

Blir verdens nest største avispapir-produsent

Norske Skog blir med oppkjøpet av Fletcher Challenge Paper verdens nest største produsent av avispapir. Norske Skog betaler 21 milliarder kroner for det newzealandske selskapet for.
Selskapet opplyser at oppkjøpet er det største en norsk bedrift noen gang har gjort i utlandet. Norske Skog har med dette sikret seg 13 prosent av verdens produksjonskapasitet for avispapir. -Det er liten overlapping mellom selskapene, så vi taper ikke markedsandeler på dette, sa konserndirektør Jan Reinås i Norske Skog på en pressekonferanse mandag formiddag.

Må godkjennes

Overtakelsen må godkjennes i Norske Skogs bedriftsforsamling 3. mai. Det forutsettes også godkjennelse av både aksjeeierne i Fletcher Challenge Paper, og juridisk klarsignal i New Zealand. Oppkjøpet består av 6,6 milliarder kroner for hele egenkapitalen, samt at man overtar 14,1 milliarder i gjeld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks