Hovedinnhold

Blackmetal-gitarist dømt for gruppevoldtekt

Gitaristen i et kjent, norsk blackmetalband er i Bergen tingrett dømt til tre års fengsel for gruppevoldtekt på et nachspiel.
Også mannens kamerat ble dømt til tre års fengsel. Voldtekten skal ha funnet sted på et nachspiel i Bergen 27. april i fjor, melder Bergens Tidendes nettutgave.

Mennene, som begge er i 30-årene, hevdet at det dreide seg om frivillig gruppesex, men ble ikke trodd av retten. I tillegg til fengselsstraffen må metalgitaristen og kameraten betale kvinnen 100.000 kroner hver i oppreisning.

Kvinnen møtte musikeren og hans kamerat på nattklubben Garage i Bergen. Da stedet stengte dro de tre på nachspiel hos gitaristen. Der skal kvinnen ha blitt slått i ansiktet og truet til å ha samleie med begge mennene.

Etter en time klarte kvinnen å rømme ut på gaten der hun stoppet en tilfeldig bilist. Hun var da kun iført et håndkle. I retten gikk den dømte gitaristens forsvarer langt i å antyde at den da 29 år gamle kvinnen løy i retten, og at hun bare innbilte seg at hun hadde vært utsatt for et seksuelt overgrep, skriver bt.no.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks