Hovedinnhold

Bitt i halsen av rasende polarhund

TV 2s Øyvind Brigg skulle avreagere med en tur med dachsen Toby etter to ukers reportasjetur til Irak. Da ble han angrepet av en svær grønlandshund.
- Her satt vi og nøt freden, sier TV 2s profilerte reporter Øyvind Brigg (49). Han er tilbake ved benken på Høvikstranda der han og Champion-dachsen Toby (5) ble angrepet av en grønlandshund for tre dager siden.

- Bikkja kom løpende ut fra skogen, bykset mot Toby og filleristet ham. Jeg fikk tak i hunden min og fikk holdt den bort. Da gikk grønlandshunden rett i strupen på meg, sier Brigg.

- Den ga seg ikke

I ti minutter pågikk kampen mellom den store, svarte hunden og Øyvind Brigg, som måtte holde Toby på ti kilo på armen, mens han forsøkte å sparke bort hunden.

- Den gav seg ikke, og var helt ute av kontroll, forklarer Brigg.

Hundens eiere, et eldre ektepar, overholdt båndtvangen, men hunden hadde klart å slite seg fra grepet. Mannen som hadde holdt hunden, hadde dessuten hjertefeil og måtte sette seg ned på stranden mens opptrinnet pågikk.

Øyvind Brigg og ekteparet fikk aldri snakket sammen under eller etter angrepet, og nå oppfordrer ham dem til å ta kontakt.

Bittet hovnet opp

- Hva kommer du til å fortelle dem?

- De burde nok få undersøkt om det er grunn til å ha denne hunden.

I går hadde bittmerket på TV 2-reporterens hals hovnet litt opp. Hunden Toby har tydelige merker etter bittet på ryggen og på halsen.

Øyvind Brigg er glad i hunder, men har respekt for dem. Han mener det fort kan bli farlig hvis en hund ikke er i harmoni med sine eiere.

- Når en eier ikke har kontroll over sin hund, er det ingen som har det. Hunder har forskjellig gemytt ut ifra hva slags rase det er. Det burde ikke være lov å ha en hund man ikke klarer å holde, og det er ikke alltid eldre mennesker klarer å holde en hund og mosjonere den riktig, mener han.

Millimeter fra pulsåren

Etter angrepet kom Øyvind Brigg seg fort til legen, som kunne konstatere at han hadde hatt en god porsjon flaks i angrepet.

- Bittet traff en millimeter fra hovedpulsåren, så hvis bikkja hadde vært litt heldigere, så hadde jeg havnet i pennalet, sier Brigg.

I dag er han tross alt glad det var han selv på 182 centimeter som fikk det ublide møtet med grønlandshunden.

- Området her er et mye brukt friluftsområde. Her ligger barneskolen og to barnehager. Jeg er glad det ikke var sønnen min på 12 år, datteren min på 17 eller kona som ble angrepet, sier han.

Borte ille - hjemme farligst?

Politiet i Asker og Bærum understreker at hundeeierne har et klart ansvar for å holde hunden sin under kontroll, også når den går i bånd.

- Fornærmede må gjerne anmelde saken, men det kan være lurt at partene i første omgang snakker sammen og prøver å finne en minnelig løsning, sier vaktsjef Dag Skruklien.

Øyvind Brigg har jobbet som journalist i VG i 17 år og ti år i TV 2. Han har rapportert fra katastrofeområder og krigsherjede land. Onsdag lærte han en ting:

- Det kan være like farlig kjøre bil eller gå tur med bikkja. Man vet aldri hvor fort en dag kan forandre seg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks