Hovedinnhold

Bitt av hai i Oslofjorden

- Det var en utrolig kraftig fisk

OVERFALLSFISK: Det var denne haien som beit seg fast i armen til Odd Ingebretsen. Foto: Kjetil Palmquist
OVERFALLSFISK: Det var denne haien som beit seg fast i armen til Odd Ingebretsen. Foto: Kjetil Palmquist
VG Nett) Odd Ingebretsen opplevde alle dykkeres mareritt da han ble angrepet av hai i Oslofjorden.

Det var under en dykketur utenfor Sjøstrand ved Asker at
Odd Ingebretsen og Kjetil Palmquist kom over en rødhai i Oslofjorden. Dykkerne var egentlig på utkikk etter store krabber, men nede i dypet ble de overrasket av noe helt annet:

- Vi var ute om natten og hadde kun lyset fra lykten. Nede på omkring 25 meters dybde så jeg haien som lå på bånn, helt urørlig. Jeg trodde den var død, forteller Odd Ingebretsen.

Da han tok tak i nakken på haien spratt den imidlertid rundt og bet seg fast i dykkecomputeren på armen til Ingebretsen.

Fikk ingen skader

ROLIG: Rødhai er vanligvis kjent for å være en rolig fisk. Det er uvanlig at den angriper dykkere. Foto: Kjetil Palmquist Foto:
ROLIG: Rødhai er vanligvis kjent for å være en rolig fisk. Det er uvanlig at den angriper dykkere. Foto: Kjetil Palmquist Foto:

- Haien hadde ikke store tenner, men jeg ble småskremt, det var en utrolig kraftig fisk. Det kjentes ut som en kjempemuskel. Jeg tenkte «Ta det med ro. Pust normalt», forteller den erfarne dykkeren.

Han understreker at rødhaien normalt er en veldig rolig fisk selv om den gikk i forsvarsposisjon da den ble forstyrret.

Har du opplevd noe dramatisk mens du har dykket?Send en epost til VG Netts journalist.

- Man skvetter jo. Når man dykker er man på dypt vann og da er slikt litt skummelt. Episoden står likevel igjen som en av de morsomste dykkeropplevelsene jeg har vært med på, sier Palmquist som hadde med kamerautstyr og fikk knipset bilder av haien:

Haistamme i Oslofjorden.

Fisken som angrep Ingebretsen var en småflekket rødhai. Den finnes flere steder langs norskekysten, og lever av småfisk, skriver Budstikka.no. Den vanligvis ikke aggressiv overfor dykkere.

- Vi hører at folk observerer hai her. Den fisken jeg møtte er ikke skadet, den lever i beste velgående i Oslofjorden - klar til å hilse på nestemann. Når vi ikke støter på hai til stadighet, er det fordi fjorden er stor og dyp, men jeg er helt sikker på at vi har en stamme her, sier Ingebretsen til avisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks