Hovedinnhold

Bilvraket funnet ved en tilfeldighet

* Kan ha sittet i bilvraket i to døgn
* Satt i passasjersetet
* Dørene var umulig å åpne

HURUM (VG Nett) Den skadede Hurum-kvinnen (38) ble funnet i bilvrakets passasjersete - over to døgn etter hun forsvant.

Kvinnen var på jobb mandag, men siden hadde ingen sett henne. Onsdag ble hun meldt savnet, og dermed ble det iverksatt en storstilt leteaksjon på Hurum.

- Det var som å lete etter nåla i høystakken. Jeg har aldri vært borti noe lignende, sier Andreas Brosø, operativ leder for Hurum Røde Kors hjelpekorps, til VG Nett.

Ifølge Brosø undersøkte letemannskapene om bilen kunne stå parkert i et område like ved, da de plutselig fikk øye på den - krasjet i en høyspentmast et stykke nedenfor veien.

VGTV: I denne skråningen ble bilen funnet

- Vi visste at hun hadde vært savnet lenge, så vi fokuserte først på å finne bilen, for deretter å ta utgangspunkt i den, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

LEDER: Andreas Brosø, operativ leder for Hurum Røde Kors hjelpekorps, ledet leteaksjonen etter 38-åringen. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/VG
LEDER: Andreas Brosø, operativ leder for Hurum Røde Kors hjelpekorps, ledet leteaksjonen etter 38-åringen. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/VG

Funnet i passasjersetet

Da letemannskapene kom frem til bilen, fikk de øye på kvinnen i passasjersetet.

- Vi vet ikke om hun har vært såpass bevisst at hun har flyttet på seg for å komme seg ut eller om hun har blitt kastet ut av førersetet, forteller lensmann Reidar Foss ved Røyken og Hurum lensmannskontor.

Hun ble funnet sterkt nedkjølt klokken 4 torsdag morgen, og det ble umiddelbart bedt om bistand fra brannvesenet.

- Dørene kunne ikke åpnes, de måtte klippes, forteller Foss.

Artikkelen fortsetter under bildet

KJØRTE I TRE: Kvinnen ble funnet i denne bilen, etter at familien hadde meldt henne savnet. Foto: EDGAR DEHLI / RØYKEN OG HURUMS AVIS
KJØRTE I TRE: Kvinnen ble funnet i denne bilen, etter at familien hadde meldt henne savnet. Foto: EDGAR DEHLI / RØYKEN OG HURUMS AVIS

- Har skjedd mirakler før

Kvinnen var i kontakt med en kollega klokken 11 tirsdag, nesten et døgn etter hun forsvant. Da hun ble meldt savnet, sporet politiet mobiltelefonen til området der hun ble funnet.

- Hun kan teoretisk sett ha sittet i bilen mens hun snakket med kollegaen, men det vet vi ikke. Vi har ingen opplysninger om hvor hun eller mobiltelefonen befant seg fra mandag og frem til vi fikk savnetmeldingen onsdag kl 13, sier Foss.

Er det i det hele tatt mulig at hun kan ha sittet skadet i bilen i opp mot 60 timer?

- Med en temperatur på under null grader og med såpass store skader, bør det være noen fysiske lover som inntreffer som tilsier at hun ikke kan ha gjort det. Men det har skjedd mirakler før, sier Foss.

Politiet tror at kvinnen må ha fått hjelp fra motorvarmen til å holde seg i live.

- Det er en mulighet at hun ikke har vært i stand til å snakke i mobilen, men likevel har greid å starte motoren, sier Foss til NTB.

Oslo universitetssykehus, der kvinnen nå ligger etter å ha blitt overført fra Drammen sykehus, opplyser at kvinnens skader er alvorlige. Hun skal være lagt i kunstig koma.

Krasjet i autovernet

Olaf Valør, overingeniør ved Drammen trafikkstasjon, forteller at bilen først skal ha krasjet i autovernet på venstre side av veien, før den skjenet over til høyre igjen.

- Deretter kan det se ut som hun har fått en kontraskrens og kjørt ut av veien på venstre side. Så har bilen hoppet over en skrent og landet på en liten knaus. Ferden endte i en høyspentmast, forteller Valør, som var en del av ulykkesberedskapsgruppen, til VG Nett.

Ifølge Valør finnes det ikke spor etter bilen i veibanen, sannsynligvis fordi det har vært uvær i området og fordi en brøytebil har kjørt på veien.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks