Hovedinnhold

-Bilister tar kjempesjanser

(VG NETT) Mens lastebileiere blokkerte alle innfartsveiene til Oslo, tok mange kjempesjanser:


De kjørte mot kjøreretningen for å komme frem. Oslo-politiet melder om flere tilfeller av villmannskjøring i morgentimene:

-Blokaden har også ført til at endel tar kjempesjanser og kjører mot kjøreretningen. Dette er svært alvorlig og vi slår selvsagt hardt ned på dette, opplyser politibetjent Jan Wessel ved Oslopolitiet.

-Følg loven

Han opplyser at politiet ikke kommer til å se gjennom fingrene på at folk bryter trafikkloven for å komme frem i trafikk-kaoset:

- Vi ser at en del bilister prøver å snike seg gjennom blokaden, enkelte tar også sjansen på å kjøre kollektivfeltet.
- Slår dere like hardt ned på dette som vanlig?

- Det er opp til en enkelte patrulje som er ute som avgjør hvordan de vil gripe inn. Men vi aksepterer ikke brudd på trafikkloven, sier Wessel.

-Det var endel køer ved bomstasjonene, men svært mange har kommet seg på jobb før klokken 0600, sier Nina Williamson ved Vegtrafikksentralen i Oslo.

Tidlig på jobb

Lastebileierene stengte alle innfartsveiene til hovedstaden, men vegtrafikksentralen melder om rushtrafikk før klokken 0600.

- Mange valgte nok å stå opp tidlig i dag også, men for endel er det jo av mange årsaker umulig å komme seg av gårde så tidlig. Andre velger å ta sjansen på å kjøre i kollektivfetet, sier Williamson.
Da blokaden var over ved 0900 -tiden, kjørte lastebiler foran Stortinget i protest.

Fornøyde

-Målet vårt er ikke å skape mest mulig kø, men å få oppmerksomhet for saken vår, sa lastebileier Arild Hagen som hadde med seg flere av sine 25 lastebilsjåfører ved sperringene. Hagen var godt fornøyd med mandagens aksjon.
- For oss var dette virkningsfullt, sa han. Kampviljen var stor hos de frammøtte ved Sjølystbommen, og aksjonsledelsen varsler flere aksjoner framover.

Grep ikke inn

Politiet valgte å ikke gripe inn i aksjonen mandag: -Vi ser på aksjonen som en politisk ytring, og dermed er den lovlig, sier operasjonsleder Thor Thomsen til NTB.

Torsdag 28. januar skal Norsk Lastebileier-Forbund møte finansminister Gudmund Restad (Sp), men aksjonsleder Knut Enger har tidligere sagt at han har liten tro på at det kommer noe ut av møtet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks