Hovedinnhold

Søstrene Astrid (47) og Åslaug (45) omkom

Bilfører siktet for uaktsomt drap

Bilføreren: - Må ha duppet av

Sjåføren som kjørte ulykkesbilen under den tragiske kollisjonen på Tysvær forrige søndag, er nå siktet for uaktsomt bildrap. Han ble etter ulykken bare siktet etter vegtrafikklovens bestemmelser om uaktsom kjøring.

Dette bekrefter lensmann Racin Tjøsvoll i Tysvær overfor VG.

- Det er opplysninger mannen selv har gitt i avhør, sammenholdt med forholdene på ulykkesstedet som gjør at vi har endret siktelsen, sier Tjøsvoll.

Det var ved 17-tiden søndag 22. juni at ulykken skjedde i en sving i en 60-sone på E134 i Tysvær kommune.

<p>OMKOM: Astrid Ljones Fjærestad (47)</p>

OMKOM: Astrid Ljones Fjærestad (47)

Foto: Hallgeir Vågenes, VG
<p>OMKOM: Åslaug Ljones Løklingholm<br/></p>

OMKOM: Åslaug Ljones Løklingholm

Foto: Hallgeir Vågenes, VG

De to søstrene Astrid Ljones Fjærestad (47) og Åslaug Ljones Løklingholm (45) var på vei fra familiebesøk i Stavanger på motorsykkel, og ble truffet av bilen, som kom over i motgående kjørefelt.

Nærmere 800 personer møtte fram for å ta farvel med de to søstrene i Arna Kirke i Bergen onsdag. De er døtre av mangeårig bergensordfører Ingmar Ljones.

Straffeloven

- Dette er ikke en spesielt uoversiktlig sving, men den er lang. Det har vært vurdert å anlegge midtskiller på denne veien, men det har ikke vært med i finansieringen hos vegvesenet, sier Tjøsvoll.

Med siktelsen for uaktsomt drap endrer saken mot bilføreren karakter fra vegtrafikklovens bestemmelser til straffeloven. Strafferammen er normalt tre års fengsel, og i særskilte tilfeller inntil seks års fengsel.

Mannen har også denne uken sittet i avhør om ulykken.

Tar det tungt

- Dette er en familiemann som tar dette tungt, men han har folk rundt seg som bistår ham, sier Tjøsvoll.

Politiet ventet nå på svar fra tekniske undersøkelser, blant annet for å fastslå hvorvidt farten var innenfor lovlige 60 km/t:

- Vi har ikke verken skrensespor eller bremsespor å gå ut fra. Derfor vil vi forsøke å bygge den vurderingen på skadene på kjøretøyene. Men det er ikke indikasjoner på at noen av kjøretøyene holdt høyere fart enn lovlig, sier Tjøsvoll.

- Må ha duppet av

Advokat Kjell Steinsbø på Stord er oppnevnt som forsvarer for mannen, som er i slutten av 30-årene.

- Han har det forferdelig - helt grusomt. Og han tilstår alt. Han har ingen forklaring, men vedgår at han har kommet over i feil kjørebane. Han vet ikke hvorfor, den eneste forklaringen er at han må ha duppet av, sier Steinsbø.

Mannen ønsker i følge Steinsbø å ta en tilståelsessak, og ta sin straff for det som her skjedd.

- Han har ikke gjort noe spesielt som skulle tilsi at han skulle duppe av bak rattet. Han skal ha sovet godt om natten, stått opp og lekt med ungene om dagen, tatt en kopp kaffe før han satte seg i bilen. Ungene satt i baksetet, kona ved siden av, alt var greit. Bilturen skulle bare ta ti munutter, sier Steinsbø.

- Dette er en mann som aldri har gjort noe galt, som aldri har kjørt med promille, som aldri har kjørt over fartsgrensen, sier advokaten.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks