Hovedinnhold

Vogntogsjåfør fikk kjøre videre etter villmannskjøring

** Vitne: Skremmende at politiet ikke stanser slike sjåfører
** Politiet: Vi har ikke ressurser nok til å sjekke alle meldinger

(VG Nett) I over en time forsøkte Pål Egil Nordli (31) å gjøre politiet oppmerksom på vogntoget som vinglet frem og tilbake mellom kjørefeltene på E6 før den ble stanset.

Denne saken handler om:

Tidligere denne uken var Pål Egil Nordli ute og kjørte da han så et vogntog på E6 på vei sydover mellom Vestby og Moss som vinglet ekstremt.

- Jeg fulgte etter bilen en stund og observerte at den kjørte veldig vinglete og var flere ganger over i venstre felt og i høyre veiskuldre. Da jeg var i nærheten av Moss bestemte jeg meg for å ringe politiet for å fortelle dem om denne livsfarlige kjøringen, sier Nordli til VG Nett.

Kontaktet politiet

SKREMT: Pål Egil Nordli prøve å få politiet til å stanse traileren. FOTO: Privat
SKREMT: Pål Egil Nordli prøve å få politiet til å stanse traileren. FOTO: Privat

31-åringen fikk da til svar at politiet skulle prøve å sende ut en patrulje, men ingenting skjedde. Nordli bestemte seg derfor for å ringe til norsk politi for andre gang.

- Da jeg var ved Sarpsborg ble bare villmannskjøringen verre og verre. Jeg mistenkte på dette tidspunktet at sjåføren måtte være full. Jeg fortalte til politiet at traileren hadde flere ganger holdt på å krasje i andre biler og konstant vinglet.
Svaret han fikk denne gangen var at politiet ikke hadde kapasitet på grunn av transportoppdrag.

Fartsgrensen på strekningen ligger på 100 kilometer i timen.

Flere nestenulykker

Nordli fulgte etter vogntoget i over en time og i løpet av den tiden var han vitne til flere nestenulykker.

- Ved bomstasjonen like før Svinesundsbroen byttet sjåføren plutselig fil. Da måtte flere biler kaste seg unna i siste liten, det er rett og slett bare flaks at ingen ble skadet på denne kjøreturen, sier han.

Da vogntoget hadde kjørt over grensen til Sverige ringte Nordli til svensk politi og fortalte dem om det svenskregistrerte kjøretøyet. Han ringte flere ganger og på tredje forsøk fikk han bekreftet at politiet var ute og lette etter sjåføren.

Svensk politi hadde på dette tidspunktet fått flere henvendelser fra andre bekymrede bilister.

Oppretter sak

På videoen kan man se at politiet kjører etter traileren en god stund før han svinger ut av veien og stanser for politiet like ved Tanum i Sverige. Politiet tok så en alkoholtest, men lot sjåføren kjøre videre da det viste seg at sjåføren ikke hadde promille.

Saken fortsetter under bildet..

KJØRTE VINGLETE: Flere ganger vinglet traileren fra den ene siden til den andre av veien. FOTO: SKJERMDUMP
KJØRTE VINGLETE: Flere ganger vinglet traileren fra den ene siden til den andre av veien. FOTO: SKJERMDUMP


Nordli har vært i kontakt med Strömstad-politiet og gitt dem en kopi av videomateriale av kjøringen.

- Siden sjåføren var edru på tidspunktet vi testet han kunne vi ikke holde han igjen. Men jeg har sett videoen av kjøringen og på bakgrunn av den vil vi nå opprette sak mot sjåføren, forteller Tage Ödlund, stasjonsbefal på Strömstad polis til VG Nett.

Må prioritere ressursene

31-åringen synes det er skremmende og provoserende at en trailer får kjøre på en slik måte på trafikkerte veier i Norge.

- Jeg er sikker på at hvis politiet hadde sett dette med egne øyne ville de garantert ha stoppet ham. Derfor sitter jeg igjen med en følelse av at de ikke trodde på meg da jeg fortalte om villmannskjøringen.

Ifølge operasjonsleder i Østfold politidistrikt strekker ikke alltid ressursene til å dekke alle meldingene om uaktsom kjøring.

- Vi har en lang E6 som går gjennom distriktet vårt hvor utrolig mye tungstransport kjører. Vi får mange meldinger om vogntog som vingler, men vi har begrensede ressurser vi kan bruke på dem. Derfor må vi noen ganger prioritere og ikke rykke ut. Vi skulle gjerne hatt kapasitet til å sjekke et hvert tilfelle, men det lar se ikke gjøre, forteller Villy Meier til VG Nett.

Meier forteller at de tar alle innringere alvorlig, og synes det er trist hvis noen føler seg ikke trodd.

- Vi gjør så godt vi kan med de ressursene vi har, så hvis folk føler at vi ikke tror på dem er det veldig dumt.

VG Nett har vært i kontakt med selskapet som leier ut sjåføren.

- Vi har ingen kommentar til denne saken siden vi ikke har hørt om den før nå. Politiet har heler ikke informert oss, sier en representant for selskapet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks