Hovedinnhold

Trikk og taxi krasjet etter krangel

ETTER KRASJEN: Både trikken og taxien måtte stoppe og føreren og sjåføren måtte snakke med politiet, etter krasjen søndag kveld. Foto: Theis Roksvåg Pedersen
ETTER KRASJEN: Både trikken og taxien måtte stoppe og føreren og sjåføren måtte snakke med politiet, etter krasjen søndag kveld. Foto: Theis Roksvåg Pedersen
(VG Nett) Da trikken ikke stoppet for taxien stilte taxien seg på tvers over skinnegangen. Det endte med et brak.

Denne saken handler om:

VET DU NOE? TIPS OSS!

Ved Collets plass i Oslo var 18-trikken på vei mot Ljabru søndag kveld. Der møtte den en taxi på vei inn i en rundkjøring.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Nett her! 

VG-journalist Theis Roksvåg Pedersen var på stedet og forteller at trikken kom inn i rundkjøringen.

- Taxien tutet

- Bak den kom en taxi fra Oslo Taxi, og det var tydelig at sjåføren mente trikken kom for fort og ikke slapp inn taxien i rundkjøringen. Sjåføren av taxien tutet og begge kjøretøyene stoppet, forteller Pedersen.

Deretter kjørte trikken videre, og taxien kjørte forbi den.

- Taxien kjører på høyre side av trikken mens sjåføren tuter hele veien. Så kommer han foran trikken og velger å stille seg på tvers av skinnene mens trikken er på vei. Jeg kunne høre at trikken bremset, men den krasjet likevel inn i taxien bakfra, forteller han videre.

- En uoverensstemmelse

Ingen skal ha blitt skadet i hendelsen, opplyser operasjonsleder Heidi Grundstad i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Hun bekrefter at trikkeføreren og taxisjåføren hadde en uoverensstemmelse.

- Det har vært et trafikkuhell mellom en trikk og en taxi. Drosjen skal ikke ha villet flytte seg, slik at trikken ikke kom videre av gårde, forteller Grundstad.

- De to personene skal ha hatt en uoverensstemmelse i rundkjøringen, der taxisjåføren skal ha ment at trikken hadde vikeplikt. Det hadde den ikke. Taxien skal ha kjørt etter trikken ned Sognsveien og tutet på trikken, og stilt seg foran den slik at de dultet borti hverandre, fortsetter hun.

Politiet har vært på stedet og tatt forklaring fra begge de involverte partene i krasjen.

Taxisjåførens førerkort kan bli beslaglagt som en følge av hendelsen.

- Det var litt uenighet

Pressevakt Andreas Viseth i Oslotrikken sier at dette ikke er noen stor sak.

- Det var litt uenighet, men nå er trikken i gang igjen med en annen fører, mens føreren som var involvert i uhellet får avgitt forklaring, sier han.

Han ønsker ikke å ha noen formening om skyldspørsmålet, og sier det må være opp til politiet som har snakket med begge parter.

- Dette er en forsikringssak, sier han.

Oslo Taxis daglige leder Svein-Erik Marø Ovesen opplyste at han er på ferie da VG Nett ringte søndag kveld klokken 22.30.

Selskapet har ikke anledning til å kommentere saken før en talsperson er på jobb igjen mandag.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks