Hovedinnhold

Ras! Oversvømmelse! Glatte veier!

Lastebil og buss fikk stans under bro

(VG Nett) Store deler av landet er preget av stengte veier og dårlige kjøreforhold.

Denne saken handler om:

Tips oss

Det har ført til en rekke problemer rundt omkring i landet. Blant stedene som er hardest rammet, er Namskogan i Nord-Trøndelag.

Først stoppet en skolebuss full av barn opp og måtte trekkes opp, melder TV2Nyhetene.no. Senere var det et utenlandsk vogntog som stoppet opp.

- Det er tett i avløpet, og veien ligger i et dypsøkk. Det er en meter vann på det dypeste. Det er ikke mulig å bli kvitt vannet, men det er muligheter for omkjøring, sier kontraktsleder Torbjørn Gartland i Mesta til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet

BOM FAST: Vannet under jernbanebroen i Namskogan i Nord-Trøndelag var dypere enn vogntogsjåføren ante. Dermed ble det bom stopp. Foto: Anne Brekkvassmo
BOM FAST: Vannet under jernbanebroen i Namskogan i Nord-Trøndelag var dypere enn vogntogsjåføren ante. Dermed ble det bom stopp. Foto: Anne Brekkvassmo


I region Midt-Norge brukte operatørene på veitrafikksentralen morgenkvisten til å skaffe oversikt over hvilke veier som var stengt.

- Det er mye vann og regn. Det fører til stor snøsmelting og mange småras, sier Bente Arnegård til VG Nett.

Hun forteller at det er meldt regn i området gjennom hele dagen, og veitrafikksentralen forventer flere problemer utover dagen. Onsdag kveld ble flere biler sperret inne av et mindre ras, melder Trønder-Avisa.

- Det er mye av og på med ulike problemer. Veiene er stengt en stund, og så åpner de igjen, sier hun.

Her kan du sjekke veimeldingene i ditt distrikt

Sjekk været hos deg på pent.no

- Mye vann og regn

Det er imidlertid ikke bare i denne regionen at det er problemer for øyeblikket. Også i Nord-Norge er det problemer på veiene.

- Hos oss er det verre i år en det pleier. Vi har hatt en lang periode med kulde, så det er mye tele. Det gir veldig sporete veier, sier seksjonsleder ved veitrafikksentralen i Nord-Norge, Trond Langmo.

Han forteller at det har vært noen hektiske døgn med mange stengte veier og mye problemer. Kombinasjonen av teleløsning som gjør kjøreforholdene vanskelige, mindre ras og store mengder regn og snø får skylden.

- Vi forventer at det skal bli verre utover våren, men allerede nå er det vanskelige kjøreforhold på de fleste veiene i Nordland, sier Langmo.

Er du rammet av veikaoset?Kontakt VG Netts reporter!

På Østlandet og Sørlandet er det bare mindre problemer på veiene. I Vest-Agder har det i perioder i dag vært stengt på grunn av mindre ras, men dette er nå ryddet opp.

VGTV:Her kan du bade på riksveien

Artikkelen fortsetter under bildet

KNUST AV SNØ OG IS: En 69 år gammel mann døde tirsdag kveld etter å ha blitt truffet av skred på riksvei 13 ved Tysdalsvatnet i Rogaland. Mannens kone, som var passasjer i bilen, kom uskadet fra ulykken. Foto: Magnar Riveland, Strandbuen
KNUST AV SNØ OG IS: En 69 år gammel mann døde tirsdag kveld etter å ha blitt truffet av skred på riksvei 13 ved Tysdalsvatnet i Rogaland. Mannens kone, som var passasjer i bilen, kom uskadet fra ulykken. Foto: Magnar Riveland, Strandbuen


Frykter nye ras
Tirsdag denne uken omkom en 69 år gammel mann da bilen han satt i ble truffet av et ras ved Tysdalsvatnet i Rogaland. Flere steder på Vestlandet er det fortsatt problemer med stengte veier.

- Det er en del ras rundt omkring. Det er store nedbørsmengder som gjør at det blir overflatevann, sier Roger Nedberge Hille i veitrafikksentralen i region Vest til VG Nett.

Han forteller at nedbøren fører til at det samler seg mye vann i veibanen, og at det er større snøskredfare som følge av dette.

- For øyeblikket er en vei stengt på grunn av ras, og to veier i Sogn er stengt på grunn av overhengende fare for ras, sier han til VG Nett torsdag morgen.

Trøbbel for jernbanen

Også for reisende med toget har været skapt problemer i dag. Torsdag har Jernbaneverket vært nødt til å stenge Meråkerbanen.

- Banen er stengt på to steder i området ved Hegra Festning. Festningsbekken og en mindre bekk ved Fuldset har gått over linjen, forteller Steinar Lindberg i Jernbaneverket til NRK.

Passasjerene på Nordlandsbanen måtte også ty til buss på store deler av strekningen mellom Bodø og Trondheim etter naturskapte problemer torsdag. Personell fra Jernbaneverket inspiserte strekningen mellom Steinkjer og Mosjøen etter et ras onsdag, melder NTB. Alle tog på strekningen er erstattet med buss til Mosjøen.

Det er uvisst når strekningene kan åpne igjen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks