Hovedinnhold

Øyenvitne: - Moren klarte akkurat å dytte barnevognen i sikkerhet før hun ble påkjørt

STORO (VG Nett) Den kvinnelige fotgjengeren som døde etter en trafikkulykke på Storo i Oslo torsdag, skal akkurat ha klart å redde sin egen datter før hun ble påkjørt.

Denne saken handler om:

Tips oss

Kvinnen var i ferd med å krysse veien da hun ble overkjørt av et vogntog.

- Moren klarte akkurat å dytte barnevognen i sikkerhet på trafikkøya midt i veien før hun selv ble påkjørt, sier øyenvitnet Tomy Hoang til VG Nett.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Nett 

Ulykken skjedde i Vitaminveien få meter unna Grefsenveien, litt over klokken halv fem i ettermiddag, og skal ha skjedd i en fotgjengerovergang. Politiet bekrefter overfor VG Nett at det var kvinnens egen datter som befant seg i barnevognen.

- Det er snakk om mor og barn, sier vaktleder Kjell Pedersen ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Barnet i god behold

Barnevognen veltet i hendelsen, men det to år gamle barnet er i god behold. Det ble først tatt hånd om av forbipasserende, og senere politiet.

- Barnet vil bli tilbakeført til faren så fort som mulig, sier vaktleder Morten Wiik.

Kvinnen selv ble momentant drept etter at hun ble overkjørt av vogntoget. Politiet bekrefter overfor VG Nett at kvinnen, som er i slutten av 20-årene, var i ferd med å krysse gaten med barnevognen da ulykken skjedde.

VGTV: Se video fra ulykkesstedet

Hoang forteller at vogntoget holdt svært lav fart gjennom hele ulykken. Han hevder også at kvinnen sto på den hvite stripen som er nærmest trafikkøya, og derfor var nære ved å komme seg unna.

Saken fortsetter under bildet ...

ULYKKESBILEN: Det var dette vogntoget som traff kvinnen med barnevognen. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl
ULYKKESBILEN: Det var dette vogntoget som traff kvinnen med barnevognen. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl


Føreren i sjokk

Føreren av vogntoget skal ha vært i sjokk etter hendelsen, og er nå til behandling på legevakten. Politiet vurderer fortløpende om vedkommende skal avhøres.

- Det kommer an på hans tilstand, sier vaktleder Kjell Pedersen.

Politiet har allerede avhørt flere sentrale vitner, og jobber fremdeles på stedet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks