Hovedinnhold

Mor og far omkom i bilulykke - parets tre barn overlevde

RYKKET UT: Nødetatene kom til ulykkesstedet med flere biler og helikopter. Foto: Varde Film
RYKKET UT: Nødetatene kom til ulykkesstedet med flere biler og helikopter. Foto: Varde Film
(VG Nett) Det var Marit Elisabet Tuft (45) og og Jon Jelmert (60) som mistet livet i en trafikkulykke i Fusa kommune søndag. Parets tre barn på mellom 11 og 16 år overlevde.

Denne saken handler om:

- Den alvorlige trafikkulykken i Fusa i går, der to mennesker omkom, rammet en familie fra Strandvik svært hardt. Ulykken berører hele fusasamfunnet, skriver kommunen på sine hjemmesider mandag.

De opplyser at det mandag morgen var samlinger på skolene til de tre barna; Strandvik oppvekstsenter, Fusa ungdomsskole og Fusa videregående skole.

- En tragedie

Kommunen har også åpnet Strandvik kirke, slik at folk kan komme dit og sørge.

- Dette er en tragedie, sier lensmann Lorentz Lunde i Fusa og Tysnes til VG.

Han forteller at det er opprettet et kriseteam i kommunen, som senere i dag skal ha et møte. I det psykososiale teamet sitter lensmannen sammen med kommunens fagfolk og en lokal prest.

Uklar årsak

To biler med til sammen sju personer i var involvert i ulykken på riksvei 48 like sør for Sævild i Fusa kommune. Meldingen om ulykken kom rett etter klokka 15 søndag.

De to omkomne satt i den ene bilen sammen med sine tre barn. To eldre personer, som satt i den andre bilen, ble også lettere skadet.

- Vi kan foreløpig ikke si noe om årsaken til ulykken. Statens vegvesens ulykkeskommisjon har vært på stedet og gjort sine undersøkelser, sier Lunde.

Han opplyser at politiet vil gjennomføre avhør av de involverte innen kort tid.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks