Hovedinnhold

- Bilist viste fingeren - trailersjåfør amok

SLÅSSKAMP I RUSHEN: Mandag måtte både politi og ambulanse rykke ut etter at det oppsto slåsskamp mellom en bilist og en trailersjåfør på motorveien i Oslo. Foto: Geir Østeby
SLÅSSKAMP I RUSHEN: Mandag måtte både politi og ambulanse rykke ut etter at det oppsto slåsskamp mellom en bilist og en trailersjåfør på motorveien i Oslo. Foto: Geir Østeby
(VG Nett) Sjefen til trailersjåføren (22), som mandag morgen gikk løs på bilen til en medtrafikant med slegge, sier at vedkommende vil miste jobben.

Denne saken handler om:

- Slike ting blir sett veldig alvorlig på i denne bransjen, og det kan få følger for firmaet. Han kan rett og slett ikke fortsette her, sier sjefen for transportfirmaet til VG Nett.

Det var ved 07.30-tiden mandag at sjokkerte trafikanter ble vitner til at trailersjåføren og en 40-årig bilist havnet i slagsmål på ring 3 på Ryen i Oslo.

Har du opplevd sinte trafikanter?Diskutér her!

Har du informasjon eller bilder?KONTAKT VG NETT HER!

Heftig slåsskamp

Trailersjåføren skal ha presset seg inn mellom noen biler da 40-årigen angivelig viste ham fingeren. Da stoppet trailersjåføren vogntoget brått og sperret kjørefeltene på motorveien, har vitner opplyst til politiet.

22-åringen skal ha gått ut av bilen og bort til verktøykassa der han hentet en slegge, før han gikk bort til 40-åringens bil og knuste ruta på førersiden. Derfra utviklet det seg til en heftig slåsskamp mellom de to mennene. Trailersjåføren skal ha fått så hard medfart at han havnet på legevakta.

Det oppsto lange køer og kaotiske tilstander på stedet.

Arrestert

40-åringen skal ha snakket med politiet på stedet, men ble ikke tatt med på politistasjonen.

Trailersjåføren ble avhørt mandag kveld og deretter løslatt.

- Han har innrømmet til politiet at han knuste ruten på Hummeren, sier førstebetjent ved Grønland politistasjon, Wenche Granøien.

Mannen har foreløpig ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld eller ikke.

Artikkelen fortsetter under bildet

KNUSTE RUTE: Bilen til den 40-åringen bærer tydelig preg av basketaket. Foto: Geir Østeby
KNUSTE RUTE: Bilen til den 40-åringen bærer tydelig preg av basketaket. Foto: Geir Østeby


- Må ha kokt over

Sjefen for transportfirmaet der 22-åringen er ansatt, beskriver sjåføren som en rolig person.

- Han er vanligvis en rolig fyr, men han kan ha vært sliten. Jeg er rett og slett veldig, veldig sjokkert, sier han.

Sjefen forklarer at 22-åringen begynte på vakt klokken fem mandag morgen. Han kjørte med tom trailer når hendelsen inntraff.

- Han hadde ikke noe dårlig tid eller noe, så det er ikke en grunn. Det må rett og slett ha kokt over for ham, sier han.

LES OGSÅ:Knuste bilrute med slegge

- Ekstra ille i dårlige tider

Sjefen for transportfirmaet snakket tidligere i dag med legevakten, og sier at 22-åringen er kvestet etter slåsskampen.

- Han har fått mer enn litt juling. Han har knekte tenner og kutt i ansiktet, men akkurat hvor ille det er vet vi jo ikke, sier han.

Han har ennå ikke fått snakke med den arresterte 22-åringen, men regner med å komme i kontakt med han så snart han er løslatt.

Nå frykter sjefen for fremtiden til firmaet.

- Vi er et lite firma, og dette er jo ekstra ille i disse dårlige tider. Ryktene går fort i dette lille landet, sier sjefen.

- Fikk juling

Politiadvokat ved Grønland Politistasjon Ane Evang sier at den 40-årige bilisten som trailersjåføren havnet i slåsskamp med kan bli kalt inn i politiavhør på et senere tidspunkt.

- Den anholdte mannen fikk rett og slett juling. Det kan hende han vil anmelde 40-åringen, og da må vi ta stilling til om han skal kalles inn til avhør, sier Evang.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks