Hovedinnhold

13 personer skadet i bilulykker på Sunnmøre

ALVORLIG ULYKKE: Tre personer ble alvorlig skadet etter en bilulykke på Ørskogfjellet søndag. Foto: Reidar Opsal
ALVORLIG ULYKKE: Tre personer ble alvorlig skadet etter en bilulykke på Ørskogfjellet søndag. Foto: Reidar Opsal
(VG Nett) 13 personer er skadet i tre forskjellige bilulykker på Sunnmøre. Flere utforkjøringer hindret ambulansene å komme frem til sykehuset.

Denne saken handler om:

Tips oss

Flere bilulykker på strekningen og trailere som hadde kjørt seg fast, gjorde det vanskelig for ambulansene å komme frem til sykehusene.

- De måtte kjøre alternative veier for å komme frem. De brukte noe lenger tid enn normalt, men det skal ikke ha vært snakk om mange minutter, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy ved Sunnmøre politidistrikt til VG Nett.

Det hersket et komplett kaos på E136 etter ulykkene, og politiet oppfordret folk til ikke å kjøre langs denne strekningen dersom det ikke var helt nødvendig. Nå har imidlertid situasjonen roet seg og trafikken går som normalt.

Vet du noe om ulykkene?Kontakt VG Nett her!

Flere ulykker

Like før klokken 13 fikk politiet melding om en ulykke i Landedalen ved Sjøholt. Flere biler var innvolvert og tre personer er skadet.

- De skadede er tatt hånd om av lege, forteller Tjønnøy, som ikke kan si noe mer om tilstanden på de skadede personene.

Ulykken skjedde på ferdselsåren E136. Kraftig snøfall på Sunnmøre de siste timene har sørget for svært vanskelige kjøreforhold i området.

Sju personer sendt til sykehus

Kort tid etter den første ulykken fikk politiet melding om en ny ulykke på samme veistrekning; denne gangen oppe på Ørskogfjellet. Sju personer ble sendt til Ålesund sykehus med skader. Ingen er alvorlig skadet, opplyser kommunikasjonssjef ved Helse Sunnmøre, Solveig Moe Frøland.

- Årsaken til ulykken er uklar. Det kan dreie seg om en møteulykke og det kan hende ulykken skyldes tilhengeren, men det er som sagt for tidlig å konkludere med noe som helst, sier operasjonsleder Tjønnøy.

På vei til Ørskogfjellet fikk politiet melding om en ulykke ved Digernesskiftet. Ifølge politiet ble tre personer skadet i hendelsen, og én person ble sendt til sykehuset i Ålesund.

Uvær

Ambulanse fra Sjøholt og brannmannskap fra Vestnes rykket ut, mens politiet, som kom fra Ålesund, slet med å komme til ulykkesstedet på grunn av trafikkaoset.

- Det har snødd kraftig de to-tre siste timene. Veien var stengt flere steder mellom Ålesund og ulykkesstedet. Dette skyldes at at flere trailere og biler med campingvogn trenger hjelp, sier Tjønnøy.

Operasjonslederen sier at meteorologene har varslet om flere snøbyger utover ettermiddagen og kvelden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks