Hovedinnhold

Her avskilter Vegvesenet seg selv

Også en politibil avskiltet: Syntes det var litt beklemmende

OOPS: Her står Statens vegvesen sin egen bil etter å ha blitt avskiltet i en kontroll av nettopp Statens vegvesen og Utrykningspolitiet (UP). Foto: RANDI UNDSETH / ØSTLENDINGEN
OOPS: Her står Statens vegvesen sin egen bil etter å ha blitt avskiltet i en kontroll av nettopp Statens vegvesen og Utrykningspolitiet (UP). Foto: RANDI UNDSETH / ØSTLENDINGEN
(VG Nett) Da Statens vegvesen hadde kontroll ved Midtskogen i Elverum, ble både en politibil og en av Vegvesenets egne biler avskiltet.

Denne saken handler om:

Til sammen sju biler fikk skiltene klippet av da Vegvesenet var ute med skiltskanneren, som umiddelbart forteller om formalitetene er i orden for den enkelte bil, skriver Østlendingen.

Gruppeleder i Statens vegvesen i Elverum, Arne Skybak, forklarer overfor VG Nett at deres egen bil ikke hadde ansvarsforsikringen i orden.

- Den ble begjært avregistrert på grunn av manglende forsikring, sier Skybak.

- Bør ikke Statens vegvesen ha kontroll på dette?

- Selvfølgelig, men staten er i utgangspunktet selvassurandører, og vi forsikrer våre egne biler. Men her var det registert et annet forsikringsselskap, sier Skybak.

- Leit

Bilen var i praksis uforsikret fra mars og frem til i dag, skriver Østlendingen. Men Skybak understreker at Staten uansett ville ha tatt ansvaret som selvassurandør.

- Hvordan reagerte sjåføren?

- Han syntes det var leit, men han hadde ikke brukt bilen på lenge. Han hadde full forståelse for at han ble sittende noen timer, sier Skybak.

Manglet EU-kontroll

Også en sivil politibil tilhørende Politiets utlendingsenhet (PU) ble avskiltet i kontrollen i Elverum.

- Politibilen ble stoppet på grunn av manglende EU-kontroll. Den fikk kjøre videre etter å ha kjøpt prøveskilt, sier Skybak.

Skal vi tro Skybak var ikke politimannen særlig høy i hatten etter å ha blitt stanset.

- Han syntes det var mer beklemmende og ikke særlig «ålreit». Det var vel noen rutiner som hadde sviktet, sier gruppelederen.

Konstitutert politimester i Hedmark, Rolf Thoresen, bekrefter avskiltningen overfor Østlendingen.

- Saken til Statens vegvesen vil bli løst med et såkalt påskiltingsgebyr på 1300 kroner. Det samme vil skje med politiets utlendingesenhet, for kjøringen uten gyldig EU-kontroll, sier Thoresen til avisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks