Hovedinnhold

Bhatti:- Det går ikke an å leve i vesten lenger

Arfan Bhatti har bestemt seg for å ta med seg familien og flytte ut av landet. Foto: Scanpix
Arfan Bhatti har bestemt seg for å ta med seg familien og flytte ut av landet. Foto: Scanpix
Arfan Q. Bhatti (31) har bestemt seg for å ta med familien til Pakistan og bosette seg der.

Bhatti dro hjem til familien på Stovner i Oslo etter at han slapp ut fra fengsel forrige fredag. Foruten kone har han en datter på seks år og en sønn på tre år.

- Det går ikke an å leve i Vesten lenger. Her må jeg leve i frykt for å bli arrestert, og dessuten vil jeg ikke at barna mine skal bli så veldig påvirket av norsk kultur, sier Bhatti til Dagbladet.

Dårlige utsikter for jobb

Før han reiser har han fortsatt en siste straffesak foran seg. I mellomtiden har han daglig meldeplikt for politiet. Saken dreier seg om skadeverk på andres bolig. Han ble nylig frifunnet for drapsforsøk i en ankesak i Borgarting lagmannsrett.

Dårlige utsikter for fremtidig jobb er også en årsak til at Bhatti vil emigrere fra Norge.

- Jeg er egentlig vestkantgutt og er født i Norge. Det er bare min egen feil at jeg havnet i et kriminelt miljø. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Kanskje var det fordi jeg kjedet meg på skolen, sier Bhatti.

Overvåket

Han ble første gang tatt for kriminalitet da han var 13 år gammel. Bhatti ble satt under overvåking av PST i juli 2006, og senere samme år ble han pågrepet og tiltalt for å ha skutt mot den jødiske synagogen i Oslo. Han ble i fjor funnet skyldig i medvirkning til å skyte mot bygningen, men ble frifunnet for terrormistankene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks