Hovedinnhold

Besvimte da schæferen angrep

KRISTIANSAND/SVELVIK (VG) Lille, bandasjerte Helena (1) tasser rundt med sting i høyrefoten etter skrekkangrepet fra den rasende schæferhunden.
Mamma Nina Mjelde Karlsen (27) hadde mandag kveld sitt livs verste opplevelse i hyttefeltet i idylliske Svelvik i Vesfold. På vei til et fødselsdagsselskap få minutters gange fra familiehytta, angrep uten forvarsel en schæferhund 27-åringen og hennes ett år gamle datter, som satt i en bæremeis på morens rygg.

- Jeg var livredd. Jeg tenkte bare på at den ikke måtte skade Helena. Den kom løpende ut fra en gårdsplass, og gikk umiddelbart til angrep på oss, forteller hun.

Mjelde Karlsen husker at schæferen bet lenge i den høyre hånden hennes, før den glefset tak i venstrearmen.

- Jeg fikk helt panikk da den gikk bak meg, hvor Helena satt. Da så jeg den ikke lenger, og jeg visste ikke hva den gjorde. Jeg bare hørte den. Jeg forsøkte å vri meg rundt, for å få den foran meg. Det var en helt ubeskrivelig følelse, forteller 27-åringen.

- Mareritt

Hun aner ikke hvor lenge angrepet pågikk, men der og da føltes det som en evighet. Hun synes det er godt å snakke ut om den vonde hendelsen - som hun håper ingen andre opplever.

- Vi ber hundeeiere passe bedre på hundene sine. Det er et mareritt å bli utsatt for en glefsende, bjeffende og illsint, angripende hund, sier mamma Nina.

Schæferen rakk å bite lille Helena i foten før forbipasserende og hundeeieren klarte å få vekk hunden. Selv måtte hun sy 10 sting i hendene og armene, etter at hun fortvilet verget seg og datteren.

- Blodig og redd kjente jeg at jeg kom til å besvime. Hundeeieren tok datteren min i bæremeisen, og jeg fikk hjelp til å legge meg ned. Jeg husker jeg hørte ambulansen komme, sier Mjelde Karlsen.

Ettåringen var helt hysterisk og gråt etter hundeangrepet. Men ambulansepersonellet la lille Helena trygt i mammas favn, og barnet roet seg ned.

Hunden avlivet

På Sykehuset Buskerud i Drammen ble mor og barn lappet sammen. De to siste dagene har de kommet seg etter skrekkopplevelsen.

Mjelde Karlsen roser hundeeieren for resolutt å ta det vonde valget med å avlive kjæledeggen. Nå venter, ifølge politiet i Drammen, likevel bot for angrepet.

- Jeg føler frykt for hunder nå, men har aldri tidligere vært redd. Jeg håper ikke Helena husker så mye, slik at hun blir redd hunder, sier mamma Nina Mjelde Karlsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks