Hovedinnhold

Mistenkelig gjenstand førte til evakuering på Flesland

<p>EVAKUERTE: Publikum på vei ut av Flesland etter funn av en mistenkelig gjenstand. Politiet jobbet på stedet.</p>

EVAKUERTE: Publikum på vei ut av Flesland etter funn av en mistenkelig gjenstand. Politiet jobbet på stedet.

Foto: Ken André Ottesen / VG
BERGEN (VG) Politiet har begynt å slippe folk inn på Flesland, etter en evakuering. Hendelsen kan føre til forsinkelser i flytrafikken.

Denne saken handler om:

Tips oss

Bergen lufthavn Flesland ble onsdag formiddag evakuert etter funn av en mistenkelig gjenstand.

– Klokken 11.03 fikk politiet melding om en granatlignende gjenstand ved bagasjehåndteringen på Bergen Lufthavn. Gjenstanden ble avdekket ved scanning av bagasje, skriver operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Flyplassterminalen (T3) ble umiddelbart evakuert. 

– Videre undersøkelser viste at gjenstanden var laget av keramikk. Terminalen ble derfor kort tid etter åpnet igjen for publikum, heter det videre.

Litt etter klokken 11.30 begynte politiet å slippe folk inn igjen, da gjenstanden viste seg å være ufarlig.

VG-journalist Ken André Ottesen var på Flesland og sier politiet ga folk på stedet beskjed om å gå ut av lufthavnen og trekke langt unna. Kort tid etter klokken 11 ba politiet om at publikum skulle trekke enda lenger unna.

De flyene som har landet i evakueringsperioden, har fått lov å lande men ikke fått parkere ved bygget.

– Det blir kanskje noen små forsinkelser, men det er ikke så mye trafikk i perioden, så vi håper det går seg til rimelig raskt. Blir sannsynligvis ikke kanselleringer, siden det ikke har vært så langvarig. Det vil komme beskjed på nettsiden hvis det blir noe annet, sier pressetalsmann Lasse Vangstein i Avinor til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks