Hovedinnhold

Bedriftsfotball endte i nevekamp: Hevder spiller tok kvelertak og slo ned dommer

<p>INGEN BOKSEARENA: Sørlandshallen i Kristiansand er mer kjent for fotball enn kampsport. Her fra en kamp mellom Start og Tufte IL for noen år siden.</p>

INGEN BOKSEARENA: Sørlandshallen i Kristiansand er mer kjent for fotball enn kampsport. Her fra en kamp mellom Start og Tufte IL for noen år siden.

Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix
Gule og røde kort var på ingen måte nok for å roe gemyttene etter bedriftskamp på Sørlandet.

Etter kampen ringte dommeren (20) politiet og hevdet en spiller på finalens tapende lag hadde slått ham ned og tatt kvelertak på ham.

– Han var ganske oppskaket. Under finalekampen ble han tatt kvelertak på og slått ned. Ifølge patruljen som ble sendt ut, bærer han preg av å ha blitt slått til. Han har hevelser i ansiktet, sier operasjonsleder Magne Storaker i Agder-politiet til Fædrelandsvennen.

Da spilleren, også han en 20 år gammel mann, kom til politistasjonen i Kristiansand for å forklare sin versjon av saken lørdag kveld, ble han pågrepet.

Til Fædrelandsvennen sier han at han ikke kjenner seg igjen i dommerens beskrivelser.

– Provoserende dømming

– Det var veldig provoserende dømming gjennom hele kampen. Da kampen var ferdig gikk jeg bort til dommeren og snakket med ham, sier 20-åringen – som likevel innrømmer at han «tok dommeren på nakken» – til avisen.

Spillerens lagledelse beklager 20-åringens oppførsel, men svarer med å anmelde dommeren for falsk forklaring.

Flere bedriftsfotball-smeller

Det er langt fra første gang bedriftskamper går over styr. Her et knippe perler fra VGs spalter de siste årene:

POLITIET STENGTE VEIER FOR Å FAKKE BEDRIFTSSPILLERE: Bedriftskamp mellom Clas Ohlson og Lawan endte i masseslagsmål. Til slutt måtte politiet stenge av veier for å få tak i spillerne som stakk av.

SLO NED SPILLER – I BEDRIFTSKAMP MOT POLITIET: Etter det som blir beskrevet flere stygge situasjoner og «diverse håndgemeng» endte kampen mellom Drammen politiidrettslag og innvandrerlaget Viktoria i voldsomt slagsmål.

JUKSET I BEDRIFTSKAMP – MOT POLITIET: Et lag i bedriftsfotballen i Follo jukset for å sikre seg tittelen i både serie og cup. Jukset ble avslørt og dermed gikk begge titlene til, av alle, Follo-politiet,

SLO NED DOMMER, FRIKJENT PÅ GRUNN AV SINNE: Etter kvelertak, spytting og sammenstøt, valgte dommeren å vise ut kapteinen på et av bedriftslagene. Da svarte kapteinen med slag. I retten ble mannen frikjent. Årsak: Han var så sint på dommeren at han ikke visste hva han gjorde.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks