Hovedinnhold

Barnevernsranere dømt til fengsel

BARNEBANDENS: Her er barnevernsbanden som har herjet Sørlandet. Nå er fire av disse dømt. Foto: Grafikk: Tom Byermoen
BARNEBANDENS: Her er barnevernsbanden som har herjet Sørlandet. Nå er fire av disse dømt. Foto: Grafikk: Tom Byermoen
Fire av de fem barnevernsbarna som var tiltalt for en lang rekke ran på Sørlandet, er dømt til fengsel av Kristiansand tingrett.

Banden består av gutter og unge menn i alderen 15 til 20 år. Nå må fire av dem sone fengsel fra 1 år og to måneder, og opp til 2 år, melder NRK.

Samtlige av dem er dømt for de forholdene de var tiltalt for. Dette inkluderer blant annet et bussran i Kristiansand, ranet av Sparebanken Plus i Kristiansand i juli og ran av bensinstasjoner. Banden har opptrådt truende, og brukt både softgunpistol og jernstang til å true med.

En 17-åring slipper unna med 412 timer samfunnsstraff.

I sin to timer lange prosedyre fredag forrige uke sa statsadvokat Jostein Johannessen ifølge TV 2 at guttenes brutale atferd og grovhet i de kriminelle handlingene måtte straffes hardt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks