Hovedinnhold

Barnevernsbarn holdt ansatte som gisler

(VG Nett) Bevæpnet politi måtte rykke ut etter at tre ungdommer truet de ansatte med kniv og slagvåpen på en barnevernsinstitusjon natt til mandag.

De tre ungdommene på henholdsvis 12, 15 og 16 år skal ha løpt etter de ansatte på institusjonen i Indre Troms, og truet dem med både kniv og slagvåpen. Ifølge politiet endte nattevaktene på institusjonen opp som ungdommenes gisler.

- Vi fikk veiledet de som var på stedet over telefon, men situasjonen ble verre etter hvert fordi ungdommene gikk til angrep, sier operasjonsleder Bjørn Danielsen ved Troms politidistrikt til NRK.

Det tok hele halvannen time før bevæpnet politiet kom frem til barnevernsinstitusjonen i Målselv. I mellomtiden fikk de ansatte kontaktet daglig leder Martin Nymo, som kom til stedet for å bistå sammen med ytterligere en person.

- Det var en veldig dramatisk situasjon, men da politiet kom frem så hadde vi kontroll, forteller Nymo til VG Nett.

Sammen greide de å overmanne den mest aktive ungdommen, og bråket roet seg noe. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk. Ingen ble fysisk skadet i hendelsen, men de ansatte har vært gjennom en debrifing for å takle de psykiske følgene.

- Det startet med en liten bagatell som utviklet seg til å bli veldig dramatisk. Ungdommene som bor på institusjonen gjenspeiler den råskapen vi ser i samfunnet for øvrig. Slike hendelser oppstår med jevne mellomrom, og vi merker at det har vært en økning av tøffe saker de siste årene, forteller Martin Nymo til VG Nett.

De to guttene på 15 og 16 år skal ha vært mest aktive i bråket og sitter nå i politiets arrest. De vil bli avhørt mandag. 12-åringen er flyttet fra den aktuelle institusjonen, og blir fulgt opp videre av barnevernet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks