Hovedinnhold

Ellingsrud-siktet er tilregnelig

<p>ÅSTED: Flere personer la i dagene etter 23. mai ned blomster på stedet hvor to år gamle Havin (innfelt) ble funnet drept, noen hundre meter fra boligblokken på Ellingsrud.<br/></p>

ÅSTED: Flere personer la i dagene etter 23. mai ned blomster på stedet hvor to år gamle Havin (innfelt) ble funnet drept, noen hundre meter fra boligblokken på Ellingsrud.

Foto: Frode Hansen/Farid Omer
Den 35 år gamle mannen som er siktet for drapet på sin egen datter, er vurdert som strafferettslig tilregnelig.

Denne saken handler om:

Det var i slutten av mai at politiet rykket ut etter melding om slåssing i Dragonstien på Ellingsrud. Da de ankom stedet fant de to år gamle Havin drept utenfor leiligheten. 

Siktelse utvidet

Det ble tidlig klart at politiet ønsket en full judisiell observasjon av siktede, og i slutten av oktober ferdigstilte de to sakkyndige sin rapport.

<p>POLITIADVOKAT: Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt.<br/></p>

POLITIADVOKAT: Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt.

Foto: Terje Bringedal, VG

– De sakkyndige har vurdert siktede som strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokat Per Fredrik Hjort Kraby til VG.

I forkant av drapet skal det ifølge politiets opplysninger ha oppstått en krangel mellom ekteparet, som førte til at den drapssiktede kontaktet svigerfamilien, som kom til leiligheten.

Deretter eskalerte det.

I basketaket som oppsto ble ifølge politiet både småbarnsmorens bror, mor og fetter knivstukket, før en av dem klarte å legge drapssiktede i bakken ved utgangsdøren.

I september ble siktelsen utvidet til også å omfatte drapsforsøk på tre medlemmerav svigerfamilien. I tillegg er 35-åringen siktet for grov legemsbeskadigelse på sin egen kone, som også er barnets mor.

Har hatt rekonstruksjon

Politiet mener at toåringen ble knivstukket utendørs, men detaljene rundt akkurat hva som skjedde – både inne og utenfor leiligheten på Ellingsrud denne ettermiddagen – har lenge vært uklare for politiet.

I håp om å få flere svar har politiet nå gjennomført en rekonstruksjon med én av de fornærmede.

– Dette var veldig nyttig for oss, og ga oss flere gode opplysninger. Forklaringen til fornærmede var atskillig mer detaljert enn under det første avhøret, da vedkommende fremdeles var på sykehus, sier Kraby. 

Han forteller at de andre sentrale aktørene ikke ønsket å delta på rekonstruksjonen. 

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Utover det har jeg ingen kommentar, sier forsvarer Tor Kjærvik til VG. 

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks