Hovedinnhold

Politimenn etterforskes for underslag

Skal ha tatt penger fra Stine Sofies Stiftelse

STAVANGER (VG) To fremtredende polititjenestemenn er anmeldt av kolleger for påstått underslag av penger som skulle brukes i kampen mot seksuelle overgrep mot barn.

Denne saken handler om:

De to politifolkene fra et politidistrikt på Vestlandet har angivelig benyttet om lag 50000 kroner fra blant annet Stine Sofies Stiftelse til reiser og middager.

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (Sefo) har mottatt to separate anmeldelser fra andre tjenestemenn om det samme sakskomplekset.

- Jeg kan bekrefte at vi nylig har iverksatt etterforskning i en slik sak, sier Sefo-lederen for det aktuelle politidistriktet.

- Er det gjort ransakelser eller andre tvangsinngrep som utløser siktelse mot en eller begge av tjenestemennene?

- Jeg ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer, sier Sefo-lederen.

Ingen av de anmeldte tjenestemennene er så langt avhørt av etterforskningsorganet. Overfor VG avviser begge kategorisk at de har gjort noe galt.

- Dette er bare en dum sak med uenighet om reiseregninger, sier en av dem.

De to tjenestemennene fra Vestlandet satt begge i styret i stiftelsen Politiets forum mot seksuelle overgrep (PFSO) inntil i fjor. Denne stiftelsen er opprettet for å bidra til å heve kompetansen blant polititjenestemenn som arbeider med sex-overgrep. PFSO baserer seg på tilskudd fra blant annet frivillige organisasjoner for å drive sin virksomhet.

- Vi oppdaget uregelmessigheter i regnskapet. Etter å ha undersøkt forholdene helt siden i fjor anmeldte vi saken i forrige uke, sier ny styreleder i PFSO Torill Sorte.

- Svært lei sak

I tillegg foreligger det ytterligere en anmeldelse til Sefo fra andre kolleger om lignende forhold i samme sakskompleks. Politimesteren ved politidistriktet på Vestlandet bekrefter at Sefo denne uken ba ham holde dem informert dersom han foretok eventuelle administrative tiltak overfor tjenestemennene mens etterforskningen pågår.

- Da vi mottok den første anmeldelsen, fant vi ikke grunnlag for forføyninger som omplassering eller suspensjon, sier politimesteren. Han karakteriserer saken som en svært lei sak.

- Det er en generell oppfatning hos dem hos oss som kjenner til dette. Dette er respekterte kolleger, sier politimesteren.

Politistiftelsens styreleder Torill Sorte medgir at de nye styremedlemmene er opprørt over sine kolleger.

- Vi synes det er kjedelig å bli satt i en slik situasjon. Vi ønsker å rydde opp i dette så snart som mulig, sier Sorte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks