Hovedinnhold

Bank får svi for informasjonstabbe

SpareBank1 Nord-Norge må ut med 150.000 kroner etter at de ved en feil sendte ut sensitive personopplysninger til over 150 kunder.

Tabben skjedde da banken skulle invitere til et kundeseminar. I vedlegget til invitasjonen lå det sensitive opplysninger om 842 av bankens personkunder. Datatilsynet mener et gebyr på 150.000 kroner er passende straff for slik slepphendt håndtering av informasjon, skriver Nordlys.

- Personlig feil

Banken legger seg flat og aksepterer gebyret.

- Dette handler om en operativ personlig feil. Også menneskelig svikt kan skje, men viktigere enn straffen er nå å gjennomgå rutiner og praksis for å unngå lignende i framtiden, sier kommunikasjonsdirektør Stig Arne Engen.

Engen påpeker at banken raskt tok kontakt med kundene og informerte om saken. Han håper det har bidratt til å gjenopprette tilliten.

Inneholdt fødselsnummer

- Vi kan ikke annet enn å beklage, sier Engen.

Ifølge Datatilsynet inneholdt vedlegget e-postadresser, fødselsnummer, alder, opplysninger om innskudd og lån samt interne koder, melder NRK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks