Hovedinnhold

- Var to kanonsmell

Siktet for båtdrap på kjæresten

BÅTULYKKE: To personer er bekreftet omkommet og en annen er hardt skadet etter en båtulykke i Oslofjorden. Foto: Ole Christian Nordby/Eikerfoto
BÅTULYKKE: To personer er bekreftet omkommet og en annen er hardt skadet etter en båtulykke i Oslofjorden. Foto: Ole Christian Nordby/Eikerfoto
RØYKEN (VG) Med kjæresten og to venner om bord skal båtføreren ha smelt inn i bryggen i Åros i høy fart - og deretter inn i fjellveggen.

Denne saken handler om:

Tips oss

Kjæresten til den siktede mannen, og en av de to vennene, omkom. Det forteller venner av paret. Kvinnen har også flere statusoppdateringer på Facebook om kjæresten.

Mandag morgen offentliggjorde Søndre Buskerud politidistrikt identiteten til de to omkomne.

Vet du noe om denne saken?Tips oss!

«Det var 22 år gamle Julia S. Fernmo Morris fra Røyken og 33 år gamle Tommy Olafsson fra Hurum som omkom i båtulykken ved Skogsborg i Hurum lørdag kveld,» skriver politiet i en pressemelding.

Les også:Politiet: - Båtføreren er sterkt preget

De fire ungdommene startet kvelden på Admiralen Restaurant og Bar i Sætre i Buskerud - ved Oslofjorden, og var på vei hjemover til paret da de i høy fart kjørte den 20 fots skjærgårdsjeepen inn i bryggen før den smalt inn fjæresteinen - rundt 50 meter bortenfor.

Føreren lettere skadet

Morris og Olafsson mistet livet i ulykken, mens en tredje mann ble hardt skadet. Føreren av båten ble lettere skadet og transportert til legevakten i Røyken kommune.

I går kveld ble han siktet for uaktsomt drap. Det ble også tatt rutinemessig blodprøve av mannen etter ulykken.

- De som var om bord falt i vannet. En ble funnet omkommet i vannkanten nokså umiddelbart, og en person som var skadet, ble kjørt til sykehus, sier lensmann Reidar Foss ved Hurum lensmannskontor til VG.

Da politiet først kom til ulykkesstedet var også en person savnet. Hun ble senere funnet omkommet av dykkere, flere hundre meter fra ulykkesstedet.

Lensmannen mener at høy fart kombinert med mørke og innkjørsel i et trangt sund, er årsaken til ulykken.

(Saken fortsetter under bildet)

ULYKKE: To personer omkom og to er skadet i en båtulykke etter at en båt lørdag kveld skal ha kjørt på et skjær i Røyken. Foto: Scanpix
ULYKKE: To personer omkom og to er skadet i en båtulykke etter at en båt lørdag kveld skal ha kjørt på et skjær i Røyken. Foto: Scanpix


Hørte smell

- Båten har holdt stor fart. Det viser også GPS-en på båten, sier Foss.

Ifølge lensmannen tar båtføreren siktelsen svært tungt.

- Det er en tragisk ulykke, og han har det veldig tøft akkurat nå. Alt dette er en stor belastning for ham, sier Foss.

På tross av siktelsen har politiet besluttet å ikke varetektsfengsle mannen.

- Det er ingen fare for noen bevisforspillelse eller at han stikker av. Det er grunnen til at vi ikke har fengslet ham. Vi lar ham være med familien, sier han.

Hans Teisner (68) har hytte like ved ulykkesstedet, og forteller at han var på vei til å legge seg da han og kona hørte et smell rundt 22.15 lørdag kveld.

- Det var to kanonsmell, og vi sprang rett ut for å se hva som hadde skjedd. Da hørte vi personer som ropte og skrek om hjelp. Båtføreren ropte også at flere var savnet, og var tydelig redd for at båten han førte skulle synke. Vi fikk derfor slept den i sikkerhet, sier Teisner.

Dramatisk

Han beskriver ulykken som dramatisk, og antar at båten måtte ha holdt 30 til 40 knop i området som har en fartsbegrensning på fem knop. Han kan ikke huske å ha opplevd at en båt har kjørt inn i bryggen tidligere.

- Det er folk som er gått på skjæret her. Men jeg hadde aldri forestilt meg at noen kunne krasje i bryggen ved land. Det er bare helt forferdelig, og det var ikke noe hyggelig å ro rundt å lete etter de savnede, sier han.

Minnestund

I går formiddag var pårørende til de omkomne samlet til minnestund ved ulykkesstedet.

Flere hundre mennesker var på formiddagen innom åstedet for å legge igjen blomster, tenne lys og legge igjen hilsninger.

- En slik ulykke preger ungdommene på et så lite sted, og derfor er det flere som er sammen i sorgen, sier lensmann Foss.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks