Hovedinnhold

Stopp i asylreturer til Hellas

Utlendingsnemnda (UNE) stopper inntil videre retur av asylsøkere som har kommet til Norge etter først å ha vært i Hellas.

Denne saken handler om:

Menneskerettighetsdomstolen (EMD) har anmodet Norge om å stanse retur av asylsøkere til Hellas i medhold av Dublin II-forordningen, som går ut på at en asylsøknad skal behandles i det første landet i Europa en asylsøker kommer til.

- Utlendingsnemnda (UNE) har valgt å ta anmodningen fra EMD til følge og har inntil videre besluttet å stoppe slike overføringer til Hellas, opplyser UNE-direktør Terje Sjeggestad.

Menneskerettighetsdomstolen viser til at de nå har en sak til behandling som gjelder en asylsøker Belgia har returnert til Hellas. Det er ikke klart når denne dommen vil foreligge.

- Det er det ingen gitt å si noe om, sier Sjeggestad til NTB.

Tilsvarende saker de siste dagene har ført til at Storbritannia, Nederland og Danmark inntil videre har stanset tvangsreturer av asylsøkere til Hellas etter Dublin II-forordningen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks