Hovedinnhold

Siv Jensen vil kaste etiopierne ut av domkirken

Etiopierne dropper sultestreiken

- MISBRUK: Siv Jensen betegner aksjonen i Oslo domkirke som misbruk av kirkerommet. Foto: SCANPIX
- MISBRUK: Siv Jensen betegner aksjonen i Oslo domkirke som misbruk av kirkerommet. Foto: SCANPIX
Frp-leder Siv Jensen vil fjerne etiopierne fra Oslo domkirke med makt.

Denne saken handler om:

Hun ber regjeringen gi politiet myndighet til å rydde kirken og plassere etiopiere med endelig avslag på opphold i et lukket mottak. Der skal de være i påvente av utreise.

Jensen aksepterer at det for enkelte kan være forbundet med fare å returnere, men disse skal ikke fritt kunne bevege seg rundt i samfunnet og ta jobb og utdannelse.

- Det vi ser nå, er misbruk av kirkerommet. Jeg har ikke sympati med folk som trosser lovlige vedtak. Statistisk sentralbyrå anslår at det er mellom 18.000 og 30.000 papirløse asylsøkere med avslag som skjuler seg i det norske samfunnet. Situasjonen er ute av kontroll, sier Jensen.

Frp-lederen talte lørdag til fylkesårsmøtet i Oslo Frp. Hun ironiserte over utenriksminister Jonas Gahr Støres integreringsutvalg som tidligere denne uken la fram sine forslag.

- Velkommen etter! Det er lett for Støre, Herr Dialog, å fremme selvfølgeligheter når Frp har brøytet vei i 20 år, sa Jensen.

Avslutter sultestreiken

Etiopierne som oppholder seg i Oslo domkirke, har begynt å spise igjen, men nekter fortsatt å forlate kirken, sier domprost Olav Dag Hauge.

Sultestreiken er altså over, men de er fremdeles i kirken.

- Vi håper at de tar til fornuft og forstår at budskapet deres er kommet ut, sier Hauge til NRK.

Frp-leder Siv Jensen tok lørdag til orde for at politiet gis myndighet til å kaste etiopierne ut av kirken.

- Nå er ikke Frp i den posisjon at de kan be politiet om å gjøre det. Vi ønsker i første rekke å få en løsning gjennom forhandling og fredelige midler, sier Hauge.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks