Hovedinnhold

Politiet tror Jonas Fredbo er funnet

Politiet opplyste på en pressekonferanse i dag at de antar at liket som ble funnet onsdag kveld, er den savnede Jonas Fredbo fra Sandefjord.
Politiet opplyste på en pressekonferanse i dag at de antar at liket som ble funnet onsdag kveld, er den savnede Jonas Fredbo fra Sandefjord.
(VG Nett) Politiet mener at liket som ble funnet i nærheten av Ulsåk i Buskerud onsdag kveld, er den savnede Jonas Fredbo (16) fra Sandefjord.

Denne saken handler om:


Liket ble funnet i skogen 1,5 kilometer i luflinje sør-øst for Ulsåk sentrum klokken 17.35 onsdag kveld. Det var en hundepatrulje fra Nordre Buskerud politidistrikt som fant liket. Vedkommende lå rundt 300 meter fra en bygdevei på vestsiden av elva Hemsila.

Politiet mener det ikke har vært enkelt å finne vedkommende tidligere på dette stedet. Den natten Jonas Fredbo forsvant var snødde det kraftig. Politiet antar at liket har ligget under snøen i lengre tid.

Det er ikke funnet noe våpen eller kniver på det aktuelle området.

Kripos koblet inn

- Kripos er koblet inn i saken for å bistå med undersøkelser på stedet. Vi håper videre undersøkelser vil avdekke hva som har skjedd, sier Garborg til VG Nett.

Obduksjon

Sent onsdag kveld ankom tre teknikere fra Kripos funnstedet.
De kriminaltekniske undersøkelsene fortsetter utover torsdagen.

Liket ble torsdag sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

- Vi har foretatt rundt 650 rundspørringer i husstander i denne saken, og foretatt noen flere avhør. Til sammen er det kommet inn rundt 150 tips, sier politiadjutant Petter Solberg.

Leteaksjon avblåst

16 år gamle Jonas Fredbo fra Sandefjord i Vestfold var på klassetur i Hemsedal da han forsvant natt til 2. desember i fjor.

Søket etter Fredbo ble gjenopptatt mandag etter at snøen var blitt borte. Mandagen ble det søkt med helikopter, mens ni hundeekvipasjer fra Asker og Bærum, Nordre Buskerud og Norske redningshunder ble satt inn i søket tirsdag.

Området hvor søket foregikk ble valgt utfra vitneobservasjoner, derfor konsentrerte man seg om området sør for Ulsåk hvor vitner skal ha sett en person gå over en bru natten Fredbo forsvant. På dette stedet skal det ha blitt funnet spor i snøen.

Politiet lette tirsdag langs elva Hemsil etter den savnede 16-åringen uten resultat. Det var aktuelt å trappe opp letingen til helgen dersom Fredbo ikke ble funnet før lørdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks