Hovedinnhold

- Skyter seg selv i foten

- Stein Erik Hagen skyter seg selv i foten når han kritiserer Kjell Inge Røkke. Det mener flere av Rimi-Hagens tidligere forretningsforbindelser.
Av PER VALEBROKK og JOHANN D. SUNDBERG

Hagens moralske oppgjør med Kjell Inge Røkke og «grådighetskulturen» har vakt oppsikt.

Superkremmeren Petter Anker Stordalen har ingen forståelse for Stein Erik Hagens kritikk av Røkke og den kulturen han representerer.

Overraskende utspill

- Det er åpenbart at Stein Erik har kjedet seg i julen. Nå vil han gjerne ha litt oppmerksomhet. Da starter han med en som ligger laglig til for hogg. Jeg er overrasket over utspillet, for det blir som å skyte seg selv i foten, sier Stordalen til VG.

I gårsdagens VG sa Hagen at Røkke representerer en kultur med grådighet og kynisme.

Stordalen ser ingen store forskjeller mellom Røkke og Hagen.

- Kjell Inge bygde seg opp på fiske og var med i de tider da norsk økonomi var nede, og gjorde flere gode «dealer». Stein Erik har gjort mye av det samme, selv om han har hatt en litt bedre start fordi faren allerede var kjøpmann. Jeg kan ikke se den store forskjellen på hvordan de har opptrådt.

Fei for egen dør

Stordalen og Hagen jobbet lenge tett sammen i Steen & Strøm Invest. Etter hvert kom de på kant med hverandre, og Hagen presset Stordalen ut av selskapet i 1996.

Tidligere Hakon-sjef Sverre Leiro har heller ikke særlig sans for Hagens kritikk av Røkke.

- Jeg vil si at det er en grei leveregel å feie for egen dør før man skyter på andre, sier Leiro til VG.

- Røkke har nok mer ideelle hensikter enn onde hensikter. Slik jeg opplever og møter Aker RGI-konsernet, opptrer det industrielt langsiktig, sier Leiro.

Sverre Leiro var konsernsjef og arbeidende styreformann i Stein Erik Hagens selskap Hakon Gruppen i noen få måneder i 1994. I dag er Leiro sjef for Rimi-konkurrenten Norgesgruppen.

Norgesgruppen er den største kunden til Aker RGIs datterselskap Norway Seafoods.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks