Hovedinnhold

Prises for barnehjelp

NORDKAPP (VG) For tre år siden leste Cecilie Nordstrøm VGs artikkel om russiske barn som var stuet bort for å dø.
I dag mottar hun Barn av Jorden-prisen og 100000 kroner for å ha gitt ungene livslysten tilbake.

27-åringen fra Bergen visste hun måtte hjelpe da hun leste VGs rystende beretning om de multihandikappede barna i Kaliningrad, den delen av Russland som ligger nærmest Sør-Norge.

- Da jeg kom til dette barnehjemmet for første gang, så jeg på barnas øyne at de ikke ønsket å leve lenger. Nå har vi sørget for klær, næringsrik mat, bleier, ordentlige toaletter og dusjer, utflukter, aktiviteter, en buss og leker. Ungene er blitt sterkere og sunnere. Og nå ser jeg at de har fått livsgnisten tilbake, sier hun.

Trenger penger

Nordstrøm har ikke bare hjulpet de handikappede barna. Hun har også gjort en formidabel innsats for friske unger på et annet barnehjem, samt for barn i et fengsel i Kaliningrad. Til sammen dreier det seg om over 500 unger.

Nesten all tid utenom studiene har gått med til å samle inn penger og organisere hjelp.

- Vi har mange prosjekter som trenger penger. Øverst på lista står hjertesyke barn, som må opereres for å overleve, sier 27-åringen.

Vil du hjelpe henne å hjelpe? Da kan du sende penger til følgende bankkontonummer: 3624 52 70180.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks