Hovedinnhold

Regjeringen åpner for sharia-råd i Norge

Kommunaldepartementet ønsker å etablere et sharia-råd basert på sharia-lover i Norge. Rådet skal gi muslimske kvinner et sted de kan henvende seg når de ønsker skilsmisse.
Shariarådet skal være underordnet sivilrettslig lovgiving i Norge, skriver Aftenposten.

Muslimske kvinner i Norge som i dag ønsker skilsmisse må ofte henvende seg til sharia-domstoler i England eller til imamer i Sverige.

Menneskelige hensyn

Statssekretær Kristin Ørmen Johnsen (H) i Kommunaldepartementet fastslår overfor Aftenposten at det kan være betenkelige sider forbundet med eksistensen av et sharia-råd i Norge. Men de problemer som møter muslimske kvinner som forsøker å fremme sine skilsmissesaker i hjemlandet, er så omfattende at man her ikke kan ri prinsipielle kjepphester, sier Ørmen Johnsen.

-Menneskelige hensyn, det vil si disse kvinnenes mulighet til å oppnå skilsmisse sanksjonert av deres egne religiøse autoriteter, må veie tyngst, sier statssekretæren.

KrF og SV imot

KrF og SV går sterkt imot etablering av et sharia-råd i Norge.

-La meg gjøre en ting klart: Vi skal ikke ha noen form for sharia-domstol i Norge, verken i den ene eller annen forkledning. Alle som oppholder seg i Norge, i særdeleshet de som er norske statsborgere, må forholde seg til norsk lov, sier Anita Apelthun Sæle, innvandringspolitisk talskvinne i KrF.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks