Hovedinnhold

Togkaos i Oslo-området etter brann

Venter store forsinkelser

FORVENTER MYE VENTING: Mange togpassasjerer vil bli rammet av forsinkelser onsdag. Dette bildet er tatt på Oslo S ved en tidligere anledning. Foto: Tore Kristiansen
FORVENTER MYE VENTING: Mange togpassasjerer vil bli rammet av forsinkelser onsdag. Dette bildet er tatt på Oslo S ved en tidligere anledning. Foto: Tore Kristiansen
Det går mot togkaos i Oslo-området onsdag morgen etter at Asker stasjon ble stengt tirsdag kveld. Det kan ta flere dager å sette kjøreledningene i stand etter en brann i Asker-tunnelen.

Denne saken handler om:


Brannen ble oppdaget en drøy halvtime før midnatt, og tunnelen mellom Asker og Hvalstad ble stengt. Strømmen måtte tas og det berørte også Asker stasjon, som ble nødt til å stenge. Nå viser det seg at skadene i tunnelen er så store at det kan ta flere dager å reparere dem.

Flere tusen passasjerer ble rammet av store forsinkelser onsdag morgen, og mange måtte transporteres med buss. I 7.30-tiden kunne deler av stasjonen igjen åpnes for trafikk.

- Vi fikk onsdag morgen tilbake strømmen på Askerbanen og på tre spor på Asker stasjon. Det betyr at vi kan kjøre de aller fleste tog gjennom stasjonen, slik at situasjonen etter hvert vil normalisere seg, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB onsdag morgen.

Store forsinkelser

NSB jobber med å skaffe busser som skal transportere de berørte passasjerene, men det må regnes med store forsinkelser.

- Vi prøver å få åpnet spor 1 og 2 på Asker stasjon slik at vi kan kjøre tog via den gamle Askerbanen, sier Bakken.

Saken fortsetter under bildet.

SLITER MED STRØMTILFØRSELEN: Asker stasjon. Foto: Aftenposten
SLITER MED STRØMTILFØRSELEN: Asker stasjon. Foto: Aftenposten


Les også:Ble sittende på iskaldt tog i fire timer

Alle lokaltog er innstilt på den berørte strekningen fra Skøyen til Asker og fra Drammen og inn til Asker. Det vil bli brukt både buss og drosje for å få passasjerer av gårde.

VGD:Diskutér samferdsel her

Regionstogene til NSB er innstilt mellom Oslo S og Drammen, og Bergensbanen er innstilt mellom Hønefoss og Oslo S og kjører i stedet over Roa.

Det blir kjørt busser mellom Drammen og Oslo S og fra Sandvika til Drammen.

Romjulskaoset kommer etter en høst preget av store problemer med signalfeil i Oslotunnelen. Dette har flere ganger skapt store forsinkelser på strekningen mellom Oslo og Asker.

Store skader

Jernbaneverket kan ikke si når reparasjonene i tunnelen vil være ferdigstilt.

- Etter at brannen ble oppdaget tirsdag kveld, kom brannmannskaper til og hørte eksplosjoner i tunnelen. Selve brannen er slukket, men det er store skader på kjøreledningene mellom Hvalstad og Asker, og skadene berører også signalsystemet, opplyser Kjell Bakken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks