Hovedinnhold

Prest vil at kirken skal utdanne eksorsister

ØNSKER FAGFOLK: Seniorprest Otto Odland tar til orde for utdanning av eksorsister. Bildet, som er et arkivfoto, er fra 2004. Foto: Arne Nilsen
ØNSKER FAGFOLK: Seniorprest Otto Odland tar til orde for utdanning av eksorsister. Bildet, som er et arkivfoto, er fra 2004. Foto: Arne Nilsen
Seniorprest Otto Odland i Bergen ønsker at Den norske kirke skal ansette egne eksorsister. Og han advarer mot å overlate mennesker som tror de er besatt, kun til helsevesenet.

Denne saken handler om:

- I dag foregår det for mye eksperimentering. Vi må få dette inn i fastere, ordnede former, slik at vi kan kalle sykt for sykt og besatt for besatt, sier Otto Odland.

Han oppfordrer kirken til å ta føringen:

- Utdanning av eksorsister er en løsning for å hindre at ting går for langt og for å hindre at dette slenges i hendene på nyreligiøse svermere. Det finnes fagfolk på feltet, og kirken må ta ansvar, sier Odland til Bergens Tidende.

Odland sier videre at kirken må behandle folk ansvarlig.

- En demonbesatt kommer ikke til presten for å få sjelesorg. Det sier seg selv. Satan vil ikke nærme seg en som bruker Guds ord.

Odland mener kirken må søke hjelp i Den katolske kirke, Den ortodokse kirke og hos pinsevennene, i tillegg til dem som alt har erfaring med slik virksomhet innen Den norske kirke.

Uttalelsene kommer etter at biskop Halvor Nordhaug nylig uttalte at mennesker som mener seg besatt, bør oppsøke psykiater eller psykolog.

Biskopen er på reise, og BT har ikke fått noen kommentar fra ham.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks