Hovedinnhold

Lysfenomen var mislykket russisk rakett

(VG Nett) Det mystiske lysfenomenet over Nord-Norge onsdag morgen skyldtes nok en mislykket rakettoppskytning fra det russiske militæret.

Den russiske forsvarsministeren innrømte torsdag at deres interkontinentale ballistiske rakett har mislyktes for åttende gang, skriver nyhetsbyrået AP.

Dermed har man funnet løsningen på onsdagens lysfenomen over Nord-Norge: Den mystiske kjempespiralen var en Bulava-rakett som ble skutt opp fra atomubåten «Dmitry Donskoi» i Kvitsjøen ved Arkhangelsk.

Leservideo 1:Slik så det ut fra Lødingen

Leservideo 2:Slik så lysfenomenet ut fra Senja

Les også:Tier om russisk rakettuhell

(Artikkelen fortsetter...)

KJEMPESPIRAL: - Det snurret og eksploderte på himmelen, forteller Totto Eriksen fra Tromsø. Foto: Leserfoto
KJEMPESPIRAL: - Det snurret og eksploderte på himmelen, forteller Totto Eriksen fra Tromsø. Foto: Leserfoto


Ekspertene fikk rett

Like etter at raketten ble skutt opp klokken 08.00 onsdag morgen, konkluderte en rekke eksperter med at det måtte være snakk om en russisk rakettutskyting.

Det siste året har det russiske militæret foretatt tolv prøveoppskytninger med den såkalte Bulava-raketten, som er russernes svar på det amerikanske rakettskjoldet.

De hyppige oppskytingene har vært en del av det russiske forsvarets ønske om å gjenerobre status som atomstat. Nå har det istedet fått en kraftig knekk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks