Hovedinnhold

Bestefar kjemper fortsatt for livet etter lavvobrann

TRAGEDIE: Her er politimannskaper fra Narvik på vei for å ta åstedsundersøkelser etter den tragiske brannen i Salangen. Foto: Jon Henrik Larsen/Salangen Nyheter
TRAGEDIE: Her er politimannskaper fra Narvik på vei for å ta åstedsundersøkelser etter den tragiske brannen i Salangen. Foto: Jon Henrik Larsen/Salangen Nyheter
(VG Nett) Mannen i 50-årene er livstruende skadet og tilstanden er svært alvorlig for hans kone og deres fire barnebarn, etter at lavvoen de oppholdt seg i tok fyr lørdag morgen.

Denne saken handler om:

Den tragiske ulykken skjedde ved Mellomvatnet i Salangen kommune i Troms like før klokken syv lørdag morgen, trolig mens de voksne skulle tilberede kaffe.

- Mannen i 50-årene er nå livstruende skadet, og blir nå intensivbehandlet på operasjons- og intensivklinikken her, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), til VG Nett søndag morgen.

Les også:- Bygda er sterkt preget av teltulykken

Resten er alvorlig skadet

De resterende fem pasientene får intensiv behandling ved Brannskadeavsnittet og Intensivmedisinsk seksjon ved Haukeland universitetssjukehus.

Tilstanden er kritisk og ustabil for de to guttene på fire og tolv, samt den ene jenta på ni år. For den seks år gamle jenta og bestemoren (55), er tilstanden kritisk, men stabil. Det opplyser Haukeland sykehus i en pressemelding i 11.30-tiden søndag.

Barna tilhører parets to sønner. Besteforeldrene og barnet på fire bor i Salangen, mens de tre andre barna bor i Lenvik kommune.

Ventet i to timer

Det tok to timer fra ulykken skjedde, før et Sea-King helikopter fra Bodø kunne frakte de skadede til UNN.

- AMK kommenterer ikke sine vurderinger og prioriteringer, sier Einejord til VGs papirutgave søndag.

Det skal ha vært en gasslekkasje i et propanapparat som var årsaken til lavvobrannen, ettersom den skal ha forårsaket en eksplosjon og en påfølgende brann.

Teltet var fullstendig oppbrent, da naboer i det populære tur- og hytteområdet oppdaget brannen.

- Går sterkt inn på folk

- Dette er en ulykke som har gått sterkt inn på folk - både her i Salangen og Lenvik hvor tre av barna er fra. Jeg tror ikke det går an å beskrive hvordan de pårørende har det nå som deres kjære er alvorlig skadet og kjemper for livet, sa administrasjonssjef i Salangen kommune, Elisabeth Nutti til VG Nett lørdag kveld.

Kommunen har opprettet et kriseteam som skal ta hånd om og tilby hjelp til foreldre og andre pårørende.

Hyttenaboene og lokalbefolkningen som stormet til da de så at lavvoen brant, har fått mye ros for arbeidet de gjorde etter ulykken. Også disse får tilbud om hjelp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks