Hovedinnhold

- Bygda er sterkt preget av teltulykken

Bestefar og barnebarn kjemper for livet etter eksplosjon

RYKKET UT: Politimannskaper fra Narvik på vei for å ta åstedsundersøkelser. Foto: Jon Henrik Larsen/Salangen Nyheter
RYKKET UT: Politimannskaper fra Narvik på vei for å ta åstedsundersøkelser. Foto: Jon Henrik Larsen/Salangen Nyheter
(VG Nett) I den lille kommunen Salangen kjenner de fleste til familien som fikk livstruende skader da et propanaparat eksploderte lørdag morgen.

Denne saken handler om:

Tips oss

Bestefar og bestemor var på telttur med fire barnebarn da den tragiske ulykken inntraff. Like før klokken sju lørdag morgen førte en gasslekkasje i et propanapparat til en eksplosjon og påfølgende brann. Ulykken skjedde da familien skulle tilberede kaffe, og teltet er nå helt oppbrent.

Preget

Bestefar og et av barnebarna kjemper for livet etter den alvorlige ulykken, mens bestemor og de tre andre barnebarna er alvorlig skadet.

- Dette er en ulykke som har gått sterkt inn på folk - både her i Salangen og Lenvik hvor tre av barna er fra, sier administrasjonssjef i Salangen kommune, Elisabeth Nutti til VG Nett.

Vet du noe om ulykken?Kontakt VG Nett her.

Kommunen har opprettet et kriseteam som skal ta hånd om og tilby hjelp til foreldre og andre pårørende.

- Jeg tror ikke det går an å beskrive hvordan de pårørende har det nå som deres kjære er alvorlig skadet og kjemper for livet, sier Nutti.

Også hyttenaboene som var først på åstedet får tilbud om hjelp.

- Det er en veldig spesiell stemning her oppe. Alle håper at det går bra med familien som var innvolvert, sier en av hytteeierne til Salangen-Nyheter.com.

Kaffe

Ulykken skjedde tidlig om morgenen, trolig da de voksne skulle tilberede kaffe. Familiens telt var satt opp i et hytteområde ved Mellomvatnet i Salangen, og hyttenaboene stormet til da de så teltet stå i full fyr.

- Det var nok ingen god opplevelse for dem som kom til stedet etter ulykken, sier Nutti.

Hyttenaboene og lokalbefolkningen har fått mye ros for arbeidet de gjorde etter ulykken. Politiet sier at hyttenaboene gjorde et enestående arbeid, og lokalbefolkningen bisto også hjelpemannskaper med snøscootere for å komme seg ut til området.

Forflyttet

To timer etter ulykken kom også et redningshelikopter til stedet. Familien ble først tatt fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge. Alle de seks ble imidlertid lørdag ettermiddag forflyttet fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og andre brannskadeavdelinger i Norden, opplyser informasjonsvakten ved UNN til NTB.


Vis større kart

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks