Hovedinnhold

Telt eksploderte - familie kjemper for livet

RYKKET UT: Politimannskaper fra Narvik på vei for å ta åstedsundersøkelser. Foto: Jon Henrik Larsen/Salangen Nyheter
RYKKET UT: Politimannskaper fra Narvik på vei for å ta åstedsundersøkelser. Foto: Jon Henrik Larsen/Salangen Nyheter
(VG Nett) Tidlig lørdag morgen eksploderte teltet. Nå kjemper familien for livet.

Denne saken handler om:

Tips oss

Det var bestefar og bestemor som hadde tatt med seg fire barnebarn på telttur til fjellområdet i Bekkebotn, ved Mellomvannet innenfor Sjøvegan i Salangen i Troms. Tidlig lørdag morgen, like før klokken sju, gikk det fryktelig galt da en gasslekkasje i et propanapparat førte til en eksplosjon og påfølgende brann, skriver Salangen-Nyheter.com.

Nå kjemper bestefar og et av barnebarnet for livet, mens bestemor og de tre andre barnebarna er alvorlig skadet.

Iføge Salangen-Nyheter.com skjedde eksplosjonen under kaffekoking tidlig på morgenen.

Besteforeldrene er i femtiårene, og deres barnebarn i alderen fra fire til 12 år. Fireååringen er hjemmehørende i Salangen kommune, mens de øvrige tre barna er hjemmehørende i Lenvik kommune.

I hytteområde

Teltleiren til familien lå mellom flere hytter i det aktuelle området, og hyttenaboer stormet til da de hørte eksplosjonen.

Politiet forteller at det er gjort et enestående redningsarbeid fra personer som var på hyttene da brannen startet, og lokalbefolkningen bisto også hjelpemannskaper med snøscootere for å komme seg ut til området.

Har du tips eller bilder fra denne saken?Kontakt VG Nett

Alle de seks ble lørdag ettermiddag forflyttet fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og andre brannskadeavdelinger i Norden, opplyser informasjonsvakten ved UNN til NTB.

Kom to timer etterpå

Et redningshelikopter kom fram til fjellområdet i Bekkebotn, ved Mellomvannet innenfor Sjøvegan i Salangen i Troms like før klokken ni lørdag morgen, nesten to timer etter at ulykken ble meldt litt over klokken sju.

Også ambulansemannskaper og skuterpatruljer ble sendt til stedet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks