Hovedinnhold

Ny etterforskning i Christoffer-saken

Riksadvokaten beordrer ny etterforskning av moren til åtte år gamle Christoffer Kihle Gjerstad fra Vestfold, som døde av omfattende hodeskader i 2005.
DØDE: Christoffer Gjerstad Kihle (8). Foto: Privat
DØDE: Christoffer Gjerstad Kihle (8). Foto: Privat

Åtteåringens stefar ble i april i fjor dømt til åtte års fengsel for å ha påført gutten de dødelige skadene. Guttens biologiske far anmeldte senere moren for omsorgssvikt og mulig medvirkning til guttens død.

I fjor henla statsadvokaten saken mot moren etter bevisets stilling. Christoffers far klaget på henleggelsen til riksadvokaten, som nå omgjør henleggelsen og beordrer ytterligere etterforskning.

- Dette er en veldig riktig avgjørelse. Når man ser på de skadene gutten ble påført, både ved dødsfallet, men også de han har hatt over tid, så ser man at skadene umulig kan ha blitt påført uten at mor har hatt kjennskap til det, sier farens bistandsadvokat, Knut Gunnar Brindem, til Aftenposten.

Stefarens og morens forsvarer, Brynjar Meling, mener Riksadvokatens avgjørelse er feil.

- Hvis han skal legge samme faktum til grunn for mor som er lagt til grunn i lagmannsrettens domspremisser mot stefaren, så er det ikke grunnlag for ytterligere etterforskning, sier Meling.

Saken har vakt betydelig oppsikt fordi ingen, verken skole, sykehus eller barnevern, reagerte på at gutten i lang tid kom på skolen med synlige skader og blåmerker. I februar 2005 ble han funnet død i sin egen seng, med omfattende skader og med munn og nese tilstoppet av papir.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks