Hovedinnhold

Bestefaren døde etter teltbrann

Fortsatt kritisk for fem

RYKKET UT: Politimannskaper fra Narvik på vei for å foreta åstedsundersøkelser. Foto: Jon Henrik Larsen/Salangen-Nyheter.com
RYKKET UT: Politimannskaper fra Narvik på vei for å foreta åstedsundersøkelser. Foto: Jon Henrik Larsen/Salangen-Nyheter.com
(VG Nett) En 55 år gammel mann som ble skadet i en teltbrann i Salangen i Troms lørdag, døde natt til mandag av skadene han pådro seg i ulykken.

Tips oss

Mannens ektefelle og deres fire barnebarn ble alle kritisk skadet da en gasslekkasje i et propanapparat førte til en eksplosjon og påfølgende brann i lavvoen de befant seg i lørdag morgen. Kvinnen og de fire barnebarna er innlagt på brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

- Kastet seg inn i flammene

Ulykken skjedde trolig i forbindelse med koking av kaffe. Nordlys skriver at bestefaren ikke var klar over at det hadde lekket gass fra propanflasken inne i teltet. Teltduken i bomull og soveposer skal ha tatt full fyr i løpet av sekunder. Ifølge avisen fant bestefaren en kniv, kastet seg inn i flammene og skar opp teltduken for å få reddet ut kona og barnebarna.

- Dette er ikke informasjon politiet har gått ut med, sier lensmann Nils Johan Mikalsen i Salangen til VG Nett.

Natt til mandag døde bestefaren på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) av skadene han pådro seg.

Les også:Telt eksploderte - familie kjemper for livet

Besteforeldrene og de fire barnebarna i alderen fire til tolv år var på telttur i fjellområdet ved Bekkebotn i Salangen kommune i Troms da det fatale skjedde.

Kritisk

Haukeland universitetssjukehus opplyser i en pressemelding mandag at tilstanden til en gutt på fire og en jente på seks år er kritisk og ustabil. For de tre øvrige, en jente på ni år, en gutt på tolv år og en kvinne på 55 år er tilstanden kritisk, men stabil.

Besteforeldrene er fra Salangen, der også fireåringen kommer fra. De tre andre barnebarna bor i Lenvik kommune.

- Dette er en ulykke som har gått sterkt inn på folk - både her i Salangen og Lenvik hvor tre av barna er fra. Jeg tror ikke det går an å beskrive hvordan de pårørende har det nå som deres kjære er alvorlig skadet og kjemper for livet, har administrasjonssjef i Salangen kommune, Elisabeth Nutti, tidligere sagt til VG Nett.

Kilde: VG Nett/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks