Hovedinnhold

Stjal to ambulanser - skulle kjøre med blålys til Bergen

KJØRT FAST: 27-åringen kjørte den første ambulansen fast i trikkeskinnene like utenfor legevakten. Da gikk han for å stjele en ny. Foto: VG Nett-leser
KJØRT FAST: 27-åringen kjørte den første ambulansen fast i trikkeskinnene like utenfor legevakten. Da gikk han for å stjele en ny. Foto: VG Nett-leser
(VG Nett) Her kjørte biltyven (27) seg fast på trikkelinjene i natt. Da reiste han til Ullevål og stjal en ny ambulanse.

Tips oss

Den 27 år gamle mannen ble tatt av politiet på en bensinstasjon i Holmestrand ved 02.15-tiden i natt. Betjeningen reagerte da den tydelig rusede mannen steg ut av førersetet på ambulansen og begynte å fylle bensin.

Det var den andre ambulansen han stjal i løpet av kvelden. Den første kjørte han fast på trikkeskinnene i Oslo ved 23.30-tiden.

- Han har forklart i avhør at han først stjal en ambulanse utenfor legevakten i Oslo. Da han kjørte denne fast etter kort tid, stjal han en ny ambulanse, sier jourhavende jurist Bente Selstad Hansen i Vestfold politidistrikt.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS VG NETTS JOURNALIST HER

Nøklene i tenningen

Den første ambulansen skal ikke ha vært i tjeneste, men sto parkert i en låst garasje utenfor legevakten. Den andre ambulansen sto parkert inne i garasjen på Ullevål universitetssykehus.

Mannen forklarte i politiavhør at han tok seg inn i begge de to garasjene, og at nøklene sto i tenningen på begge biler.

- Ingen av bilene var i aktiv tjeneste da de ble stjålet. Den siste ambulansen han stjal brukes hver dag, mens den første er en gammel bil som sjelden brukes operativt, sier avdelingssjef for ambulanseavdelingen ved Ullevål, Bjørn Karr.

Han har aldri vært borti at noen har stjålet en ambulanse tidligere.

- Dette er jo en type kjøretøy som folk har respekt for. For oss kan det jo være kritisk dersom en bil plutselig blir borte, sier Karr.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INNRØMMET: 27-åringen innrømmet at han hadde stjålet begge de to ambulansene i avhør. Foto: VG Nett-tipser
INNRØMMET: 27-åringen innrømmet at han hadde stjålet begge de to ambulansene i avhør. Foto: VG Nett-tipser

- Skulle kjøre til Bergen

Da han ble pågrepet, fortalte mannen at han hadde stjålet ambulansen for å kjøre med blålys fra Oslo til Bergen. Dette skulle han gjøre for å hedre en kamerat som nylig døde av overdose, ifølge Karr.

- 27-åringen har forklart at han skulle kjøre til Bergen, via Buskerud, sier politiadvokaten.

Hun vet ikke om mannen hadde på blålysene under den ville kjøreturen.

- Han har bare forklart at han kjørte svært fort, sier Selstad Hansen.

Innrømmet alt

Da 27-åringen gikk inn for å betale bensinregningen, forklarte han betjeningen at han hadde dårlig tid, fordi han kjørte blod.

Etter å ha overnattet i glattcelle og forklart seg for politiet, ble han løslatt ved 14-tiden i dag.

- Han er foreløpig bare siktet for motorvogntyveri. I avhør innrømmet han å ha stjålet ambulansene, å ha kjørt i beruset tilstand og at han kjørte alt for fort, sier Selstad Hansen.

Saken blir oversendt til Oslo politidistrikt, som skal etterforske videre.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks