Hovedinnhold

Hanssen om Nav: - Forventningene var urealistiske

VAR UREALISTISK: Bjarne Håkon Hanssen betegnet opprettelsen av Nav i juli 2006 som den mest kompliserte fusjonsprosessen som noen gang er gjennomført i Norge. Foto: Helge Mikalsen/VG
VAR UREALISTISK: Bjarne Håkon Hanssen betegnet opprettelsen av Nav i juli 2006 som den mest kompliserte fusjonsprosessen som noen gang er gjennomført i Norge. Foto: Helge Mikalsen/VG
Tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen innrømmer at politikerne var med på å skape urealistiske forventninger til Nav-reformen.

Denne saken handler om:

Under høringen i Stortingets kontrollkomité fredag erkjente Hanssen også at det ikke klart nok ble formidlet til offentligheten og brukerne at det nyopprettede direktoratet sto overfor en svært komplisert overgangsfase.

- Vi satte Nav under et sterkt politisk press som gjorde det vanskelig å levere fullt ut. Hele organisasjonen var inne i en omorganiseringsfase, samtidig som det skulle være god drift hele tiden. Det dannet seg en politisk forventning om raske resultater som gjorde arbeidet svært vanskelig for Nav og direktør Tor Saglie, sa Hanssen.

Det var partikollega Marit Nybakk som tok opp spørsmålet om underkommunisering av vanskelighetene knyttet til sammenslåingen av statlige og kommunale etater for arbeid, trygd og sosialtjenester.

LES OGSÅ:Fraværet i Nav til værs

- En riktig reform

Hanssen betegnet opprettelsen av Nav i juli 2006 som den mest kompliserte fusjonsprosessen som noen gang er gjennomført i Norge. Til tross for store innkjøringsproblemer og en bølge av klager fra misfornøyde brukere, er Hanssen overbevist om at vedtaket var fornuftig.

- Historien vil vise at dette var en riktig reform. Men vi undervurderte vanskelighetene og klarte ikke å få dette fram for brukerne. Det har utvilsomt bidratt til frustrasjonen hos ansatte og brukere, sa Hanssen.

Bakgrunnen for høringen er Riksrevisjonens rapport i oktober 2009, der regnskapet for 2008, under Hanssens tid som ansvarlig statsråd, ikke ble godkjent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks